Руслан Запаранюк взяв участь у 6 засіданні Штабу з підготовки до осінньо-зимового періоду
опубліковано 07 вересня 2022 року о 08:25

Міністр розвитку громад і територій України Олексій Чернишов провів 6 засідання Штабу з підготовки об’єктів житлово-комунального господарства та паливно-енергетичного комплексу до осінньо-зимового періоду (ОЗП) 2022/23 років. У ньому взяв участь начальник Чернівецької ОВА Руслан Запаранюк.

Про це інформує Мінрегіон.

«Один із ключових пріоритетів підготовки до осінньо-зимового періоду — це накопичення енергоресурсів. Моя позиція — держава Україна має сконцентрувати максимальний обсяг ресурсів з усіх можливих джерел. Маємо всі разом зробити все, щоб підготуватися вчасно до опалювального сезону. Наразі готовність інфраструктури до осінньо-зимового періоду — понад 80 %», — зазначив Олексій Чернишов.

Станом на 2 вересня внаслідок збройної агресії росії на території України уражені 334 об’єкти критичної інфраструктури у сфері теплопостачання, а саме: 322 котельні (310 пошкоджено та 12 зруйновано), 10 ТЕЦ (6 пошкоджено і 4 зруйновано) та 2 ТЕС. У плановому режимі державою здійснюється фінансування робіт з відновлення Охтирської, Чернігівської ТЕЦ та системи централізованого теплопостачання у Кременчуці.

Також на Штабі ОЗП керівники Івано-Франківської, Київської, Кіровоградської та Львівської ОВА проінформували про готовність реагувати на надзвичайні ситуації під час проходження осінньо-зимового періоду 2022/23 року.

Від керівників Рівненської, Хмельницької та Черкаської ОВА заслухали стан створення резервних запасів матеріалів, обладнання, палива, пересувних модульних котелень та мобільних установок очищення води.

Керівники Дніпропетровської, Чернівецької та Полтавської ОВА доповіли про реалізацію заходів, спрямованих на зменшення споживання енергоресурсів під час проходження опалювального сезону 2022/23 установами та організаціями, фінансованих із державного та/або місцевого бюджетів.

«Наразі представники Мінрегіону здійснюють робочі поїздки для перевірки та ознайомлення зі станом підготовки житлово-комунального господарства та об’єктів соціальної сфери до осінньо-зимового періоду 2022/23 року. Я особисто провів зустрічі з міськими головами всіх міст із централізованим опаленням. Маємо всі передумови для стабільного проходження опалювального сезону та варіанти дій на можливі терористичні атаки на критичну інфраструктуру», — резюмував Олексій Чернишов.

 

 

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux