Рік медичної реформи. Які лікарні Буковини отримали найбільше грошей від НСЗУ
опубліковано 09 квітня 2021 року о 09:29

Торік у квітні розпочався другий етап впровадження медичної реформи в Україні. Медзаклади почали контрактувати свої послуги із НСЗУ Національна служба здоров'я України й отримувати фінансування на їх реалізацію.

Таким чином лікарні Буковини значно збільшили свій потенціал та фінансовий ресурс. Про це ішлося під час спільного брифінгу директорки Західного міжрегіонального департаменту НСЗУ Мар’яни Возниці, яка перебуває в області з робочим візитом, та заступниці голови ОДА Наталії Гусак.

- Співпраця із НСЗУ – це одне з найуспішніших рішень для закладів охорони здоров’я Буковини. Завдяки контрактуванню вони вийшли на новий, якісніший та доступніший рівень надання послуг пацієнтам. Разом ми зробили все, аби кожен буковинець відчув ці позитивні зміни», – сказала Наталія Гусак.

Також заступниця голови ОДА розповіла про ТОП-5 закладів області, в яких зросло фінансування у 2020 році завдяки договорам з НСЗУ. Це Центр екстреної медичної допомоги, який отримав на 285% більше коштів; Чернівецька обласна клінічна лікарня – 277%; обласна дитяча лікарня – 258%; онкологічний диспансер – 261%; лікарня швидкої медичної допомоги – 154%.

Наразі ж 67 медзакладів Буковини подали заявки для контрактування із Національною службою здоров’я України у 2021 році. Йдеться про 332 пакети медичних послуг.

- Цьогоріч програма медичних гарантій складається із 35 пакетів послуг. До них включено також і щеплення від коронавірусу. Практично всі заявки вже розглянуті, 284 з них  очікують проєкт договору. До 12 квітня всі пропозиції будуть опрацьовані. Далі почнеться процес формування сум договорів. Відтак, скільки грошей отримають мед заклади, стане відомо вже до кінця цього місяця», – сказала Мар’яна Возниця.

Також вона зазначила, що найближчим часом у лікарнях Буковини, які співпрацюють із НСЗУ, з’являться інформаційні стенди. Там будуть дані щодо безоплатних послуг, які надає відповідний заклад охорони здоров’я. Якщо ж у вас виникнуть скарги на якість надання допомоги, телефонуйте на «гарячу лінію» Національної служби здоров’я України за номером 15-45.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux