Реформа шкільного харчування буде частиною відновлення України
опубліковано 14 листопада 2023 року о 12:00

Уряд ухвалив Стратегію реформування системи шкільного харчування на період до 2027 року. У межах її реалізації Уряд зараз має чотири стратегічні цілі. Про це зазначив Прем’єр-міністр Денис Шмигаль під час презентації Стратегії реформи шкільного харчування, що відбулася за участі першої леді Олени Зеленської 13 листопада.

«Перша — забезпечити фінансовий ресурс. Це активна участь громад у фінансуванні та допомога держави у вигляді субвенцій. Зокрема, в державному бюджеті на 2024 рік передбачено 1,5 млрд грн на модернізацію шкільних їдалень. Друга ціль — відновити харчоблоки з використанням новітніх технологій та принципів системи управління безпечністю харчування», — сказав Денис Шмигаль.

Третя стратегічна ціль, за словами очільника Уряду, це забезпечити громади та школи кадрами для організації харчування. Прем’єр-міністр наголосив, що ключовими тут будуть конкурентна зарплата, державне замовлення, підвищення кваліфікації, цифровізація.

«Четверта стратегічна ціль — впровадити якісне меню та стимулювати свідомий вибір дітьми продуктів, корисних для здоров’я. Крім відповідних рекомендацій, це ще й потужна просвітницька кампанія серед дітей та батьків про здорове харчування», — зауважив Денис Шмигаль.

Прем’єр-міністр підкреслив, що мета держави — забезпечити різноманітне, збалансоване і якісне харчування в школах і дошкільних закладах.

«Стратегія реформи — це путівник, карта, підкажчик, навігатор у впровадженні реформи. До роботи над нею долучилися як профільні міністерства й державні структури, так і представники наших партнерів, активісти. Так реформа по-своєму об’єднала цілу країну та її громадський і урядовий сектори. Будь-яка реформа — це колективна справа й колективна відповідальність», — зазначила перша леді Олена Зеленська.

Прем’єр-міністр наголосив, що реформа шкільного харчування буде частиною відновлення України.

«Тут — як і в багатьох інших секторах — мусимо відбудувати краще, ніж було. Проекти нового будівництва чи відбудови шкіл та садочків повинні включати в себе стандарти якості шкільного харчування», — підкреслив Глава Уряду.

Як повідомив Денис Шмигаль, Стратегія буде реалізована у два етапи. Перший етап завершиться наприкінці наступного року. Він закликав усіх відповідальних включатися в роботу, зокрема громади, адже від них, за його словами, залежатиме виконання практичних кроків.


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux