Реабілітаційна допомога – питання, яке не може чекати. І ми робимо все, аби в Україні вона була на найвищому рівні, – Сергій Дубров
опубліковано 20 березня 2023 року о 14:00

14 березня перший заступник Міністра охорони здоров’я Сергій Дубров зустрівся з делегацією на чолі з Уповноваженим Уряду Чехії з відновлення України Томашем Копечним. Уповноважений координуватиме допомогу, яку державні та приватні структури Чеської Республіки надають Україні зараз і планують надавати після нашої перемоги.


Чеських партнерів ознайомили із розробленим МОЗ планом відновлення сфери охорони здоров’я України після наслідків війни на 2022–2032 роки та з роботою нещодавно створеного проектного офісу. Цей підрозділ координуватиме допомогу міжнародних партнерів у напрямах впровадження реформ медичної системи та відновлення системи охорони здоров’я після російської агресії.


Було обговорене і питання реформування системи реабілітації в Україні. Учасники зустрічі розглянули можливу співпрацю у напрямах протезування, психологічної підтримки (роботи з посттравматичним стресовим розладом), лікування пацієнтів з опіковими травмами різної складності.


«Одне з найактуальніших питань зараз – навчання українських реабілітологів відповідно до європейських стандартів та найкращих практик. Потреба в реабілітаційній допомозі – це питання, яке не може чекати; наші люди, травмовані внаслідок війни, – не можуть чекати. І ми вже робимо все можливе, аби реабілітація в Україні була на найвищому рівні», – наголосив перший заступник Міністра охорони здоров'я Сергій Дубров.


Чеські партнери провели презентацію двох компаній: «BLOCK CRS», яка виготовляє модульні операційні зали зі стерильними приміщеннями, та «Mebster», спеціалізацією якої є виробництво екзоскелетів. За словами Сергія Дуброва, ці технології були б дуже корисними для українських лікарів і пацієнтів, тож варто розглянути можливість їхнього використання в Україні.


За результатами зустрічі представники чеської сторони пообіцяли опрацювати питання направлення в Україну медичного персоналу для вивчення потреб української медичної галузі, зокрема у контексті підготовки фахівців з реабілітації. Сторони домовились про подальшу комунікацію стосовно розвитку співпраці у частині реалізації проектів з відновлення пошкодженої медичної інфраструктури.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux