Питання ефективності використання бюджетних коштів та фінансування потреб військових частин громадами області розглянули на черговому засіданні робочої групи «Прозорість і підзвітність»
опубліковано 14 березня 2024 року о 18:00

Питання ефективності використання бюджетних коштів та фінансування потреб військових частин громадами області розглянули на черговому засіданні робочої групи «Прозорість і підзвітність».

До засідання долучились, зокрема, представники громадських організацій та громад області. Керівництво Веренчанської, Кіцманської та Мамалигівської громад прозвітувало про використання коштів, які торік надійшли до громад як ПДФО військовослужбовців. Мова йшла про підтримку, яку надають громади військовим частинам, співпрацю з волонтерськими організаціями у забезпеченні військових формувань усім необхідним.

«З початку 2024 року з бюджету громади на потреби територіальної оборони виділили 2 млн грн, ця сума більша, ніж за весь 2023 рік. Найближчим часом має відбутися сесія, під час якої розглянемо питання про збільшення видатків на підтримку військових формувань», - зазначив під час засідання Кіцманський міський голова Сергій Булега.

Цьогоріч бюджети громад не отримують «військовий ПДФО», однак у бюджетах запланували видатки на підтримку війська.

«Бюджетне фінансування на підтримку військових спрямовується за запитом самих військових частин. Тому одне з основних завдань – якісна комунікація з військовими, визначення потреб і в подальшому їх фінансування. Чи не найбільше сьогодні наші воїни потребують дронів, тому кошти мають спрямовуватися насамперед на закупівлю такого обладнання. Окрім того, на контролі залишаються не лише закупівлі, пов’язані з безпековою складовою, а й загалом використання бюджетних коштів. Наша група та правоохоронні органи продовжують відслідковувати закупівлі, які здійснюються у громадах та комунальних установах», - зазначив під час засідання керівник робочої групи «Прозорість і підзвітність», заступник начальника Чернівецької ОВА Руслан Домніцак.

Представники ТУ БЕБ у Чернівецькій області, які взяли участь у засіданні робочої групи, зазначили, що аналітичний відділ установи регулярно здійснює моніторинг тендерних закупівель на території області та аналізує можливі ризики для бюджетів громад і області. Матеріали вже проведених досліджень від початку цього року долучено до низки кримінальних проваджень.


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux