Брифінг заступниці начальника Управління молоді та спорту Чернівецької ОВА Євгенії Блажевської та Марії Басараби - голови Молодіжної ради при Чернівецькій ОВА
опубліковано 08 травня 2024 року о 16:00

Про молодіжну політику та діяльність Молодіжної ради при Чернівецькій обласній державній адміністрації розповіли на брифінгу заступниця начальника Управління молоді та спорту Чернівецької ОВА Євгенія Блажевська та Марія Басараба - голова Молодіжної ради при Чернівецькій ОВА.

Як зазначила заступниця начальника Управління молоді та спорту Чернівецької ОВА Євгенія Блажевська, наприкінці квітня у Тернополі відбулася офіційна церемонія нагородження переможців конкурсу «Золотий фліпчарт-2024». Ініціатива була покликана зібрати та розповісти про історії боротьби громадського сектору в умовах війни, відзначити найкращих та мотивувати українців й надалі працювати на перемогу України.

Конкурс проводила команда ГО «Освітньо-аналітичний центр розвитку громад» за підтримки National Endowment for Democracy. Спільно з партнерами вони визначили 6 номінацій конкурсу, серед яких: «Волонтерська ініціатива року», «Проєкт року», «Молодіжна рада року», «Молодіжний проєкт року», «Громадська організація року» та «Благодійна організація року». Приємно відзначити, що саме у номінації «Молодіжна рада року» перемогла Молодіжна рада при Чернівецькій обласній державній адміністрації. Вона посіла 1 місце за результатами експертного оцінювання та 2 місце за результатами онлайн-голосування.

«Для молодіжної ради перемога у цьому конкурсі означає визнання, як молодіжної ради, яка об’єднала навколо себе активну молодь задля реалізації волонтерських та інших ініціатив, спрямованих на пришвидшення перемоги України. Йдеться про молодіжні проєкти та ініціативи, які допомагали військовим, ВПО, молоді та іншим, хто постраждав через війну», - розповідає Марія Басараба - голова Молодіжної ради при Чернівецькій ОВА.

Окрім Молодіжної ради при ЧОДА, відзнаку у номінації «Громадська організація року» отримала ГО «Молодь Буковини». - 3 місце за результатами експертного оцінювання та у номінації «Найкращий проєкт року» - молодіжно-інтеграційний коворкінг-простір «Хаб молоді» Боянської територіальної громади - 3є місце за результатами онлайн-голосування.

«Молодіжна рада при ОДА є консультативно-дорадчим органом, який сприяє участі молоді у процесі розроблення регіональних програм Чернівецької ОДА та інших документів, повʼязаних з реалізацією державної політики у молодіжній сфері, залученню молоді до вирішення питань різних сфер життя на території Чернівецької області. У кадрі участі в конкурсі ми ділилися досвідом роботи за минулий рік, а саме представники І та ІІ скликання Молодіжної ради реалізували 12 масштабних проєктів, якими охопили молодь 49 територіальних громад Буковини. Йдеться про тренінги «Для чого потрібна МР в територіальних громадах?», стратегічні планування для Молодіжних рад Чернівецької області та круглі столи з молоддю та представниками органів місцевого самоврядування на тему молодіжно-консультативних дорадчих органів.

Разом з партнерами вдалося організувати Форум молоді Буковини 4.0, Студентське самоврядування в дії 2.0 та Учнівське самоврядування в дії 2.0 для того, аби мотивувати молодь краю розвиватися та покращувати життя в тих громадах, де вони живуть.

Дякуємо партнерам по проєктах. Разом ми змогли зробити багато корисного і натхненні працювати далі, бо наші цілі стають ще амбітніші»,- зазначає Марія Басараба.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux