Представники Чернівецької області взяли участь у бізнесфорумі "Зроблено в Україні" у Києві
опубліковано 11 жовтня 2024 року о 19:00

Представники Чернівецької області взяли участь у бізнесфорумі "Зроблено в Україні" у Києві

У Мистецькому арсеналі відбувається найбільша бізнес-подія осені — Бізнес-форум «Зроблено в Україні». У межах заходу проходили виставка-ярмарок від українських виробників, презентація національної політики «Зроблено в Україні» та її ключових напрямів, працювали зона для B2B переговорів, майстер-класи з традиційних ремесел. Також учасники форуму слухали лекції від керівників найуспішніших компаній та брали участь у експертних дискусіях про розвиток бізнес-сектору.

Буковину на форумі представляють перша заступниця начальника Чернівецької ОВА Альона Атаманюк, директор Департаменту регіонального розвитку Чернівецької ОВА Валентин Дунаєвський та керівники місцевих компаній.

"Розвиток економіки як держави, так і регіону залежить від взаємодії між владою та бізнесом. "Зроблено в Україні" - платформа, яка дозволяє це партнерство розвивати ефективно. На рівні нашої області маємо також сім програм підтримки бізнесу. У рамках Комплексної програми розвитку малого та середнього підприємництва у Чернівецькій області на 2023–2024 роки надаємо компенсації частини вартості обладнання, що забезпечує акумуляцію чи генерацію енергії, для роботи в умовах енергетичної кризи.

У 2023 році таку компенсацію отримали 19 суб'єктів господарювання на суму 832 тис грн, а у 2024 році програмою скористались 6 суб'єктів господарювання, а сума компенсації склала 262,6 тис грн. Програма триває, тож до неї мають можливість долучитися й інші компанії", - зазначає перша заступниця начальника Чернівецької ОВА Альона Атаманюк.

Комплексна політика "Зроблено в Україні" стартувала вісім місяців тому за ініціативи Президента України Володимира Зеленського.

Вона передбачає підтримку українського виробника, зокрема доступні кредити для започаткування та розвитку бізнесу, стимули для підприємців і місцевої влади купувати вітчизняні товари та послуги, створення нових робочих місць, стимулювання попиту серед споживачів у різних сегментах економіки.

Бізнес-форум «Зроблено в Україні» організовано ПРООН в Україні у співпраці з Міністерством економіки України, Торгово-промисловою палатою України та Києво-Могилянською бізнес-школою у межах проєкту «Трансформаційне відновлення задля безпеки людей в Україні» за фінансової підтримки Уряду Японії.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux