Погодили співпрацю на 2024 рік з Представництвом Управління Верховного Комісара ООН у справах біженців в Україні
опубліковано 12 лютого 2024 року о 18:00

Начальник ЧОВА Руслан Запаранюк: Сьогодні погодили співпрацю на 2024 рік з Представництвом Управління Верховного Комісара ООН у справах біженців в Україні.

Домовленості досягли під час зустрічі з головою Саб-офісу УВКБ ООН (Вінниця) Федеріко Серсале, головою Польового офісу УВКБ ООН (Чернівці) Катериною Савицькою, фахівцем з польових питань Олексієм Чернявським та Лілією Гузєєвою- радницею з питань захисту та зв’язків з громадами.

Завдяки Агентству ООН у справах біженців та його виконавчим партнерам 2023 року у Чернівецькій області 60 тисяч внутрішньо переміщених осіб отримали юридичну, психосоціальну, грошову та інші види допомоги в сфері захисту. 65 тисяч вимушених переселенців забезпечили непродовольчими товарами.

Окрім того, торік від УВКБ ООН підтримку надали 52 місцям компактного проживання ВПО (зокрема партнери допомагали ремонтами приміщень та придбанням побутової техніки і меблів). Також у Вижниці, Новоселиці та Берегометі запрацювали простори дружні до дітей. Дошкільні навчальні заклади регіону забезпечили ноутбуками, а центри зайнятості – інформаційними матеріалами.

Серед пріоритетів співпраці з міжнародними партнерами на 2024 рік є інтеграція внутрішньо переміщених осіб у життя регіону. А саме їх працевлаштування.

Зараз держава підтримує роботодавців, які працевлаштовують внутрішніх переселенців. Впродовж двох місяців вони отримують виплати, а саме дві мінімальні зарплати. У нас є пропозиція, аби подібні виплати впродовж ще двох місяців здійснювали міжнародні партнери. Для нас важливо, щоб люди мали можливості працювати офіційно. Чому важливо? Тому що роботодавець буде зацікавлений в офіційному працевлаштуванні ВПО, а це у свою чергу збільшить сплату податків до обласного бюджету.

Також цьогоріч плануємо заручитися підтримкою міжнародних партнерів у створенні центрів соціальної адаптації та інтеграції вимушених переселенців (нині в області один такий працює в Глибоцькій територіальній громаді) та дитячих просторів при інклюзивно-ресурcних центрах.

Голова Саб-офісу УВКБ ООН (Вінниця) Федеріко Серсале запевнив, що цьогоріч Агентство теж надаватиме підтримку внутрішньо переміщеним особам, які мешкають в регіоні. А саме допомагатимуть місцям тимчасового проживання ВПО, фінансово сприятимуть в оренді житла вимушеними переселенцями чи в облаштуванні власного житла. Також підтримуватимуть проведення в області «Ярмарків вакансій» та проведенні тренінгів для ВПО, працівників соціальної сфери.

Дякую міжнародним партнерам за підтримку й допомогу у реалізації важливих соціальних проєктів.

Регіональний офіс міжнародного співробітництва – ініціатива Конгресу місцевих та регіональних влад при Президентові України, що має на меті розвиток взаємодії місцевих та регіональних влад з міжнародними партнерами, які прагнуть співпрацювати на рівні області та територіальної громади.

#International_office_cv

#Чернівецький_Регiональний_офiс_мiжнародного_спiвробiтництва

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux