Після вторгнення Росії між українцями та росіянами стався глобальний розкол – Президент
опубліковано 27 березня 2022 року о 09:06

Після початку повномасштабної збройної агресії Російської Федерації проти України між українцями та росіянами стався глибокий історичний та культурний розкол, який навряд чи вдасться подолати в найближчі роки. Про це сказав Президент Володимир Зеленський в інтерв’ю представникам російських ЗМІ з YouTube-каналу «Зыгарь», телеканалу «Дождь», порталу «Медуза» та видань «Коммерсантъ» і «Новая Газета».

Глава держави наголосив, що після 24 лютого українці почали ставитися до росіян значно гірше, було втрачено емоційну складову ставлення не лише до самої Росії, а й до народу цієї країни.

«За цей місяць стався глобальний історичний, культурний розкол. Це не просто війна, я вважаю, що все набагато гірше», – сказав Володимир Зеленський.

Президент зазначив, що окремі росіяни були змушені залишити свою країну на знак протесту проти російського вторгнення в Україну, але більшість населення підтримує дії російської влади.

«Я вважаю, що це найстрашніше розчарування, яке відбулося. Розчарування, яке перейшло в ненависть народів. У мене немає відповіді, як це можна повернути, немає відповіді, чи повернеться це колись», – зауважив Глава держави.

Володимир Зеленський наголосив, що російські окупанти скоюють жахливі злочини, знищуючи міста й села України, не залишаючи жодних інфраструктурних об’єктів.

«Заходять. Якщо місцева влада або хтось не хоче – місцеву владу викрали. Люди починають щось кричати – випалюється все», – зазначив Президент.

На переконання Глави держави, такі дії провокуватимуть зростання ненависті українців до всього, що пов’язано з Росією, зокрема до культури та мови цієї країни.

«Найгірше для російської мови зробив Володимир Володимирович Путін. Я вважаю, непоправну шкоду. Звичайно, люди соромитимуться за межами Росії іноді говорити в будь-яких суспільствах російською. Таке було після війни, у результаті якої було визнано конкретного агресора у світі», – сказав Володимир Зеленський.

Президент України наголосив, що до війни частина українців лояльно ставилася до Росії, проте нині, коли агресор зруйнував їхні міста та вбив рідних людей, таке ставлення змінилося на ненависть.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux