Підсумовуємо тиждень 21.08-27.08
опубліковано 27 серпня 2023 року о 20:00

Підсумовуємо тиждень:

Виділили з обласного бюджету 18,8 млн грн на забезпечення належних умов для реабілітації і лікування наших захисників. Належна підтримка армії, військових, ветеранів та їхніх сімей – важливе завдання для виконавчої влади та органів місцевого самоврядування.

31 прикордонний загін імені генерал-хорунжого Олександра Пилькевича відзначив День частини. Доблесні воїни, сумлінні охоронці кордонів отримали заслужені нагороди.

День Незалежності України відзначили нагородженням державними нагородами та відзнаками обласної державної адміністрації, обласної та міської рад волонтерів військових, родичів полеглих героїв, медиків, буковинців, котрі своєю працею щодня наближають нашу Перемогу.

Буковинські волонтери з Недобоївської, Глибоцької, Вашківецької, Селятинської територіальних громад другий тиждень працюють на Херсонщині. Наші краяни допомагають відбудовувати Херсонщину у межах ініціативи «Пліч-о-пліч».

Тривають поточні та капітальні ремонти доріг місцевого значення. Відремонтовані ділянки доріг Тереблече – Станівці, Садгора-Горішні Шерівці-Задубрівка . Працюємо над проєктно-кошторисною документацією на капітальний ремонт інших автомобільних доріг загального користування місцевого значення.

Продовжуємо міжнародну співпрацю. З представниками Естонського агентства зі зберігання резервів та Міжнародного центру оборони і безпеки обговорили досвід українських органів влади регіонального рівня з формування, зберігання, захисту та логістики операційних ресурсів, а також обмінялися досвідом у гуманітарній сфері.

Заклади охорони здоров’я та установи соціального захисту населення Буковини отримали 60 генераторів потужністю від 3 до 12 кВт. Обладнання надійшло за фінансової підтримки Програми розвитку ООН.

У геріатричному пансіонаті збудували новий пандус для людей з інвалідністю. На нього витратили 420 тисяч грн за фінансування організації AAR Japan в рамках проєкту «Інклюзивне гуманітарне реагування»в Чернівецькій області, який реалізує ГО «Чернівецька обласна організація людей з інвалідністю "Лідер"».

У Мамаївцях відкрили інклюзивно-ресурсний центр. Відтепер маємо в області необхідну кількість ІРЦ для того, щоб забезпечити дітей з особливими освітніми потребами якісними послугами для навчання та розвитку.

У Слободі Новоселицької громади відтепер є дошкільна група «Малятко» при місцевій гімназії. Для цього капітально відремонтували частину приміщень початкової школи. Відвідуватимуть її 16 дітей.

Вихованці центру соціально-психологічно реабілітації дітей служби у справах дітей Чернівецької ОВА отримали шкільні рюкзаки з усім необхідним для навчання. Їх придбали у рамках обласної програми за бюджетні кошти.

У рамках співпраці Чернівецької ОВА та СОС Дитячі Містечка реалізований проєкт, за яким талановиті діти із числа вимушено переміщених осіб отримали музичні інструменти. Зокрема, дітлахи отримали: електрогітару, акустичну гітару, 4 синтезатори, електронне піаніно, флейту, 2 вокальних мікрофони, 4 скрипки.

У Вижниці відбувся ярмарок вакансій "Живи і працюй в Україні", де презентували можливості працевлаштування як для буковинців, так і внутрішньо переміщених осіб.

Буковина отримала 820 «пакунків малюка». У рамках угоди між Міністерством соціальної політики України та ТОВ «Скай Трейд Україна». «Пакунок малюка» містить усе необхідніше для діток у перші місяці їхнього життя – підгузки, доглядову косметику, одяг та багато іншого.

Провели робочу нараду із заступником Міністра культури та інформаційної політики України Тарасом Шевченком, під час якої йшлося про основні вектори розвитку, європейську інтеграцію у галузі культури, загалом ситуацію у медійному та культурному середовищі в Україні та на Буковині.

Рекреаційні та туристичні можливості Чернівецької області, унікальні туристичні маршрути та перспективні напрями презентували під час зустрічі із головою Державного агентства розвитку туризму України Мар’яною Олеськів.

Проведено державну реєстрацію змін до відомостей про юридичні особи по 2 релігійних організаціях. Зареєстровано два статути релігійних організацій у новій редакції та один статут новоутвореної організації.

До Дня Незалежності України у приміщенні Чернівецької ОВА відкрили виставку художніх робіт Ігоря Талалая. Художника нагородили почесною відзнакою «На славу Буковини», за високі досягнення в галузі мистецтва. Нагороду отримали дружина, адже, митець захищає нашу державу в лавах Збройних сил України.

У Центрі культури "Вернісаж" відкрили обласну художню виставку, присвячену 32-ій річниці Незалежності України. До експозиції увійшли понад 110 творів живопису, графіки, скульптури та декоративно-ужиткового мистецтва.

Завершився VI Міжнародного фестивалю органної і камерної музики «INVICTUS.НЕСКОРЕНІ» .

Відрядили спортсменів для участі у чемпіонаті України серед юніорів та молоді з веслування на байдарках і каное, участі у чемпіонаті світу з панкратіону,чемпіонаті України з (крос-кантрі), III етапі чемпіонату України (шорт-трек), чемпіонаті України (марафон) (III- IV ранг).


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux