Підсумки тижня 30.09-6.10
опубліковано 07 жовтня 2024 року о 20:00

Начальник Чернівецької ОВА Руслан Запаранюк: Бажаю здоров’я, дорогі буковинці!

Підбиваємо підсумки нашої роботи за минулий тиждень.

Підтримка Збройних сил України залишається для нас пріоритетним завданням. Разом із меценатами передали 107-ій окремій бригаді Сил Територіальної оборони та мобільним вогневим групам області 40 камер GoPro і 3 квадрокоптери Mavic. А 82-ій окремій десантно-штурмовій Буковинській бригаді − ретранслятор для дистанційного управління БПЛА та 5 fpv-дронів від буковинського виробника.

Продовжуємо підтримувати наших громадян, які покинули свої домівки через війну. На Буковину з Донеччини прибули ще 45 евакуйованих жителів. Їх поселили у спеціально підготовлених закладах та забезпечили продуктовими наборами і речами першої необхідності. За останні кілька тижнів Чернівецька область прихистила майже 150 мешканців прифронтових районів Донецької області. Робимо усе можливе, щоб їм тут було безпечно і комфортно.

Дбаємо і про наших ветеранів. Разом із благодійними організаціями та міжнародними партнерами забезпечили відпочинок і оздоровлення у «Санаторно-оздоровчому комплексі «Брусниця» для 60 ветеранів та членів їхніх сімей. Чернівецька область − одна з трьох областей в Україні, де реалізується проект із соціальної та психологічної адаптації ветеранів та їхніх родин. Це відбувається за підтримки Програми розвитку ООН в Україні та фінансової допомоги Європейського Союзу.

У Чернівецькій області успішно реалізується урядова програма доступного іпотечного кредитування «єОселя». Нею вже скористалися 159 буковинських родин. А за два роки її реалізації на Буковині видали 280 мільйонів гривень кредитних коштів. Нагадаю, в рамках обласної програми ми компенсуємо громадянам частину процентної ставки у розмірі трьох відсотків річних. З початку 2024 року таку компенсацію за іпотечними кредитами отримали 73 особи на загальну суму майже 2 мільйони гривень.

Посилюємо і міжнародну співпрацю. 12 територіальних громад Буковини уклали угоди про співробітництво із громадами Молдови.

Це стало можливим завдяки співпраці Чернівецької ОВА та Національного конгресу українців у Молдові. 12 громад Буковини і 12 громад Молдови будуть обмінюватися знаннями і успішними практиками розвитку місцевого самоврядування та втілювати спільні транскордонні проекти.

Продовжуємо роботу заради нашої перемоги і розвитку Буковини!

Слава Україні!

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux