Підсумки тижня (28.09-03.09)
опубліковано 03 вересня 2023 року о 20:00

Підсумки тижня:

Працюємо над розбудовою митної інфраструктури. Під час онлайн-зустрічі міжнародної робочої групи презентували мастерплан спільної реалізації майбутнього проєкту будівництва КПП через українсько-румунський кордон, зокрема пункту пропуску «Біла Криниця- Клімеуць». Узгоджуємо різні питання, ґрунтовно вивчаємо технічні аспекти, розробляємо дорожню карту для подання проєкту на розгляд Європейської Комісії, аби залучити фінансування.

Виділили з обласного бюджету 8,2 млн гривень на важливі потреби. Зокрема, 2,9 млн грн спрямували на встановлення хірургічного лапароскопічного обладнання ОКНП «Чернівецька лікарня швидкої медичної допомоги»; 1,0 млн грн - на ремонт та приведення наявних пандусів у відповідність до вимог будівельних норм та облаштування спеціальних місць для паркування транспортних засобів людей з інвалідністю; 1,5 млн грн - на придбання шкільних автобусів для закладів загальної середньої освіти області; 2,8 млн грн - на реконструкцію теплотраси у Черешському психоневрологічному будинку-інтернаті.

Розпочали роботу над оновленням Стратегії розвитку Чернівецької області на період до 2027 року.

Провели засідання обласного оперативного штабу з підготовки та сталого функціонування об’єктів житлово-комунального господарства до роботи в осінньо-зимовий період. Створюємо резервні запаси матеріалів, обладнання, палива для безперебійної роботи об’єктів критичної інфраструктури.

Продовжуємо поточний ремонт доріг місцевого значення. Також на дорозі Садгора – Горішні Шерівці – Задубрівка продовжуються роботи з капітального ремонту. На автомобільній дорозі Тереблече – Станівці підрядна організація улаштувала асфальтне покриття.

Ще чотирьом вимушеним переселенцям, які захищали незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України й отримали інвалідність зможемо придбати житло. Кабінет міністрів України виділив додаткові 8,6 млн грн Чернівецькій області для цих потреб.

Створили інклюзивну палату в Чернівецькому обласному госпіталі ветеранів війни. Це ще один крок до забезпечення рівних можливостей для кожного громадянина України. Вдалося це зробити в рамках проєкту "Інклюзивне гуманітарне реагування в Чернівецькій області", який реалізує ГО "Чернівецька обласна організація людей з інвалідністю "Лідер" за фінансової підтримки японської організації AAR Japan[難民を助ける会].

Чернівецька область - серед лідерів в Україні у виконанні маршруту пацієнта за договором з НСЗУ «Медична допомога при гострому інфаркті міокарда». На Буковині виконання маршруту пацієнта з гострим інфарктом міокарда складає 95% і є майже на рівні з Запорізькою (98%), Львівською та Івано-Франківською областями (93%).

У Сторожинці пройшов виїзний "День здоров'я". Всі бажаючі мали змогу проконсультуватися у різних лікарів та пройти обстеження. Медичне містечко відвідало понад 170 осіб. Захід провели у співпраці ОКНП "Чернівецький обласний медичний діагностично-реабілітаційний центр", КНП Сторожинецький центр первинної медичної допомоги та благодійні громадські організації.

Разом із волонтерами організували відпочинок для 43 дітей Захисників України. Дівчатка та хлопчики вирушили на відпочинок до творчого табору курортного осередку «Ionian Beach Hotel» в районі Lakopetra Achaia у Греції.

Буковинські учні, студенти, освітяни розпочали новий навчальний рік. Попрацювали для того, щоб створити необхідні безпекові умови. 80% закладів освіти працюватимуть офлайн, решта – у змішаному форматі. В області у новому навчальному році до школи пішли 9935 першачків.

У Києві провели зустріч з міністеркою соціальної політики Оксаною Жолнович щодо впровадження у Чернівецькій області Національної стратегії реформування системи інституційного догляду та виховання дітей. Обговорили програми підтримки створення малих групових будинків, патронатних сімей і дитячих будинків сімейного типу на Буковині.

У Чернівецькій обласній дитячо-юнацькій спортивній школі завершили капітальний ремонт та реконструкцію. Роботи проводили з 2018 по 2021 рік, а з 2022 по 2023 рік зробили капітальний ремонт ігрового і гімнастичного залів.

ДЮСШ відвідують 905 дітей, відтепер вони мають хороші умови для занять.

Спортсмени – переможці міжнародних спортивних змагань та їхні тренери отримали сертифікати на грошові винагороди за спортивні досягнення. Цьогоріч на підтримку спортсменів з обласного бюджету виділили 422 тисячі гривень.

У рамках реалізації транскордонного проєкту «CARPATHIA UNESCO – GREEN CARPATHIA Integrated cross-border touristic route» Спільної операційної програми «Угорщина – Словаччина – Румунія – Україна 2014 – 2020» на горі Томнатик провели туристичний бранч «Зелені Карпати», метою якого є ознайомлення відвідувачів та гостей області з історією, культурою та туристичними перлинами Буковинського краю.

Проведено державну реєстрацію створення релігійної організації у м. Чернівці православного віросповідання та внесено зміни до відомостей про релігійну громаду церкви християн віри євангельської п'ятидесятників с.Тисовець

Відкрили літературно-меморіальний музей «Музей-садиба Анни Дущак» у селі Тисовець.

У рамках співпраці з СОС Дитячі Містечка перед початком нового навчального року учні Вижницької, Іспаської та Банилівської музичних шкіл отримали музичні інструменти.

Музика лікує душі!Артисти Заслуженого академічного буковинського ансамблю пісні і танцю ім. А.Кушніренка Чернівецької обласної філармонії ім. Д.Гнатюка виступили з концертом для поранених захисників.

Провели Кубок України з боксу серед чоловіків та жінок на честь Героїв Азовсталі , Чемпіонат Чернівецької області з дзюдо Ю-23, обласні спортивні змагання ТО ТГ «Колос» серед команд сільських, селищних територіальних громад області.


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux