Підсумки тижня (25.09-01.10)
опубліковано 02 жовтня 2023 року о 16:00

Підсумки тижня:

Вперше на Буковині провели Україно-Латвійський бізнес-форум. Участь у ньому взяли представники дипломатичних установ, органів виконавчої влади, місцевого самоврядування, бізнесових кіл Латвії та України. Плануємо розширювати співробітництво, зокрема   у соціальній,  медичній галузі, економіці: сфері легкої промисловості, ІТ- технологіях, сільському господарстві та деревообробці.  

Представники Чернівецької області та Ботошанського повіту (Румунія) обговорили питання розширення співпраці та нові проєкти під час Конференції з розвитку транспортної та транзитної інфраструктури транскордонної території обох регіонів.  

Відзначили День захисників і захисниць України. Державними нагородами та  відзнаками ОВА нагороджені буковинські військовослужбовці, захисники, котрі проходять реабілітацію у медзакладах області, бойові медики, волонтери. 

Підтримуємо військовослужбовців і ветеранів. Внесли зміни до обласного бюджету, якими додатково виділили 2 млн грн на фінансування заходів Програми компенсації частини процентної ставки за іпотечними кредитами окремих категорій громадян у Чернівецькій області на 2023-2025 роки. Програма передбачає відшкодування 3 відсотків процентної ставки за іпотечними кредитами отриманими військовослужбовцями ЗСУ за контрактом, ветеранами війни і членами їх сімей, внутрішньо переміщеними особами.

На автомобільних дорогах загального користування місцевого значення тривають роботи ліквідації недоліків дорожнього полотна. Продовжуються роботи з капітального ремонту на автомобільних дорогах Сторожинець – Панка та Садгора – Горішні Шерівці – Задубрівка.

У Чернівецькій області з початку року проліковано 33 777 випадків інфарктів. За ефективністю надання медичної допомоги хворим з гострим інфарктом міокарда Буковина серед лідерів в Україні. Наша область на 100% забезпечена розхідними матеріалами для проведення ургентних коронаграфій та стентування, отож допомога для хворих із гострим інфарктом міокарда є безкоштовною.

Хотинська багатопрофільна лікарня отримала апарат штучної вентиляції легень  та комплектуючі деталі до нього.   Пристрій компактний та оснащений потужним акумулятором, що дозволяє використовувати його в різних умовах. Очікуємо й надходження медобладнання, яке для потреб нашої області закуповує МОЗ: лінійний прискорювач для Буковинського онкоцентру та магнітно-резонансний томограф для обласної клінічної лікарні. Окрім того, Чернівецька область отримає нову «реанімацію на колесах».

До Всесвітнього дня туризму відбувся туристичний бранч на території дендропарку ЧНУ ім. Ю.Федьковича. Провели захід в рамках реалізації транскордонного проєкту «CARPATHIA UNESCO – GREEN CARPATHIA Integrated cross-border touristic route» Спільної операційної програми «Угорщина – Словаччина – Румунія – Україна 2014 – 2020.  Мета проєкту показати гостям Буковини історію, культуру краю, ознайомити із туристичними перлинами Чернівецької області, промоція Буковини. 

Чернівецька область додатково отримає в цьому році 12,8 млн грн освітньої субвенції на здійснення заходів із забезпечення якісної, сучасної та доступної освіти "Нової української школи". Обов'язковою умовою використання є співфінансування з місцевих бюджетів від 5 до 30 відсотків.

Серед освітян визначили  10 лауреатів премії імені Омеляна Поповича. Вони отримають  сертифікат на суму 21 600 грн. Цьогоріч  на преміювання лауреатів виділили понад 300 тисяч грн з обласного бюджету.    

Відбулися навчально-тренувальні збори "Круті схили", присвячені Дню позашкілля та Всесвітньому дню туризму. Участь у змаганнях взяли понад 200 юнаків та дівчат, а для  двох закладів фахової передвищої освіти провели тренінг з тактичної медицини. Навчання з надання домедичної допомоги пройшли понад 100 студентів. 

Провели обласний етап Всеукраїнського зльоту учнівських лісництв закладів загальної середньої освіти та позашкільної освіти. За результати 2 команди представлять Буковину в фінальному етапі Всеукраїнського зльоту учнівських лісництв. 

У Чернівецькій обласній бібліотеці для дітей до Всеукраїнського дня бібліотек відбувся семінар-практикум "Роль бібліотеки у розвитку дитини: конкурси, проєкти, заходи з промоції читання".

У Центрі культури "Вернісаж" відбулось відкриття четвертої Всеукраїнської трієнале сучасного декоративно-ужиткового мистецтва "Від Землі - до Сонця";

Виставку творів Орисі та Темістокля Вірсти "Сутність душі" до 100-річчя від дня народження художника відкрили у Чернівецькому обласному художньому музеї. 

Провели обласні змагання серед дитячо-юнацьких спортивних шкіл системи освіти області з міні-футболу, обласні Спортивні ігри з шахів серед закладів фахової перед вищої освіти,  обласні спортивні змагання Чернівецької ТОГО ВСФСТ «Колос» серед команд міських територіальних громад.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux