Підсумки тижня 22.01-28.01
опубліковано 28 січня 2024 року о 20:00

Начальник ЧОВА Руслан Запаранюк: Бажаю здоров'я, дорогі буковинці!

Підсумовуємо тиждень, що минає.

Цього тижня ми відзначили одне з основних державних свят – День Соборності України. Представники Чернівецької ОВА у Чернівцях вшанували пам'ять борців за Україну. І на запрошення Хмельницької ОВА приєдналися до урочистостей у Камʼянці-Подільському. З нагоди 105-ї річниці Акту Злуки УНР та ЗУНР шестеро буковинців отримали відзнаки президента Володимира Зеленського «За оборону України».

Визначили переможців обласного конкурсу «Вчитель року». Переможцями стали педагоги з Чернівецької, Новоселицької, Мамалигівської та Брусницької територіальних громад. Наступний етап – участь у загальнонаціональному конкурсі. Вдячний нашим вчителям за сумлінню працю і бажаю заслуженої перемоги на всеукраїнському рівні!

Майже 8 тисяч підприємців започаткували свій бізнес у 2023 році, що на 2 тисячі більше ніж у 2022 році. Це позитивна динаміка, яка впливає як на збільшення кількості робочих місць, так і на зростання податкових надходжень до бюджетів області.

Зокрема, за 2023 рік місцеві бюджети Буковини отримали понад 4 млрд грн податку на доходи фізичних осіб. Це майже на 260 млн грн більше, ніж у 2022 році.

У рамках діяльності робочої групи Чернівецької ОВА «Прозорість і підзвітність», яка запобігає недобросовісному використанню бюджетних коштів, долучили до співпраці ще 6 громадських організацій. Вони допомагатимуть обласній військовій адміністрації виявляти зловживання під час використання бюджетних коштів. Закликаю приєднатися до цього процесу і інші громадські об'єднання.

На Буковині працює 80 релокованих підприємств, 30 з них вже повністю перереєструвалися у громадах Чернівецької області. Для них діють комплексні програми підтримки. Це допомога у відшкодуванні витрат на оренду приміщень, закупівлю обладнання тощо.

Також радий повідомити, що відтепер всі 52 територіальні громади Чернівецької області мають свої ЦНАПи. 15 з них почали свою роботу у 2023 році.

Чернівецька ОВА підписала меморандум про співпрацю з україно-швейцарським проектом «Психічне здоров'я для України». Наша область є однією з п’яти областей України, де він реалізується. У межах проекту цього тижня у Чернівцях відкрили перший центр психічного здоров'я на базі міської поліклініки №1. Там буковинці зможуть отримати безоплатну допомогу психологів та психіатрів. Також завдяки проекту свої знання щодо психічного здоров'я покращили понад 550 буковинських фахівців у галузі медицини та соціальної, освітньої і культурної сфери.

У межах третього компонента Програми «ЕU4Skills: Кращі навички для сучасної України» у двох закладах професійно-технічної освіти області розпочато ремонт та облаштування навчально-виробничих корпусів.

У рамках проєкту "Підтримка енергомодернізації підприємств у воєнний час" Вище професійне училище № 24 м Заставна реалізує короткострокові програми у сфері енергоефективності за меморандумами з GIZ, отримали комплект технічного обладнання для покращення освітнього процесу в закладі, зокрема 4 ноутбуки, 1 проектор, мережеве та допоміжне обладнання для навчальних класів.

У Чернівцях відбувся Табір Підприємництва для здобувачів освіти закладів професійно-технічної освіти Буковини та Вінниччини. Упродовж двох днів молодь з цих регіонів опановувала підприємницькі навички під опікою успішних бізнесменів регіону.Учасниками цієї навчальної події від ГО Junior Achievement Ukraine (JA Ukraine) стали 100 здобувачів освіти та викладачів із 14 закладів Чернівецької та 4 закладів Вінницької областей. У 2023/2024 навчальному році міжнародні програми запрацювали у закладах профтехосвіти та коледжах Буковини. Зокрема, в таких містах як Чернівці, Заставна, Сокиряни, селищах Глибока, Кельменці, селі Ставчани.

Відбувся форум "Молодіжна інфраструктура Чернівецької області".

У опорному закладі "Мигівський ліцей" Вижницького району Чернівецької області в рамках проведення Всеукраїнської церемонії «Свято Олімпійського прапора» з нагоди ІV зимових Юнацьких Олімпійських ігор в Канвондо підняли Державний прапор України та прапор Олімпійського комітету.

«Всеукраїнські шкільні ліги пліч-о-пліч», ініційовані президентом Володимиром Зеленським, популярні серед буковинських школярів. До участі вже зареєструвалися понад 900 команд з Чернівецької області. Проєкт реалізуємо спільно з Міністерством освіти і науки та Міністерством молоді та спорту.

Працюємо – заради нашої перемоги!

Слава Україні!

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux