Під головуванням Першого заступника начальника Чернівецької ОВА Олександра Янкова відбулося засідання Державної надзвичайної протиепізоотичної комісії
Під час засідання розглядали питання виконання завдань, пов’язаних із проведенням ветеринарно-санітарної експертизи харчових продуктів, що реалізуються на агропродовольчих ринках Чернівецької області
За підсумками обговорення, надано низку доручень та завдань для реалізації в межах повноважень компетентними органами та установами:
1)Забезпечити дотримання температурних режимів при реалізації продукції тваринного походження на агропродовольчих ринках області.
2) Впорядкувати контроль за супровідними документами, які надають право на реалізацію м’яса та м’ясопродуктів, відповідно до вимог чинного законодавства.
3)Забезпечити простежуваність походження рослинної продукції, що реалізується на ринках, зокрема — наявність відповідних документів.
4) Організувати контроль за утворенням та поводженням із побічними продуктами тваринного походження на агропродовольчих ринках.
5) Посилити заходи щодо заборони реалізації сільськогосподарських тварин, які не ідентифіковані, не зареєстровані та не мають ветеринарних документів, що підтверджують їхній стан здоров’я.
6) Провести аналіз наявності худобомогильників або біотермічних ям на території громад області для забезпечення належної утилізації або знищення трупів загиблих тварин.
7) Ініціювати засідання Державних надзвичайних протиепізоотичних комісій при районних державних адміністраціях (військових адміністраціях).
Прийняті рішення мають на меті забезпечення належного рівня епізоотичної безпеки, підвищення контролю за дотриманням ветеринарно-санітарних вимог та гарантування безпечного обігу харчової продукції на агропродовольчих ринках Чернівецької області.