П’ять багатоквартирних житлових будинків для внутрішньо переміщених осіб збудують у Чернівецькій області
опубліковано 16 лютого 2024 року о 17:00

Начальник ЧОВА Руслан Запаранюк: П’ять багатоквартирних житлових будинків для внутрішньо переміщених осіб збудують у Чернівецькій області.

Сьогодні підписали два чотиристоронні меморандуми з Міжнародною організацією з міграції.

Разом ми розширимо житловий фонд, що перебуває в комунальній власності Чернівецької та Хотинської громад та забезпечимо домівкою майже 1000 ВПО.

Наразі МОМ провела тендери та уклала договори з організаціями для розробки усієї проєктно-кошторисної документації. Упродовж 2024 року плануємо розпочати будівельні роботи у Чернівцях та Хотині.

У Чернівцях збудуємо 2 житлових багатоповерхових будинки на 260 квартир, куди поселяться майже 800 ВПО. Крім того, в обох проєктах поруч з будинками планується паркінг, дитячий майданчик та місце відпочинку для дорослих.

У Хотині побудуємо три 8-квартирних будинки та реконструюємо будівлю на 24 квартири, що дасть змогу забезпечити житлом 100 вимушених переселенців.

Реалізацію проєктів плануємо завершити до березня 2025 року.

Вдячний керівникам наших громад — Романові Клічуку та Андрію Дранчуку — за сприяння і активну допомогу!

Чернівецька ОВА розпочала співпрацю з МОМ щодо облаштування місць проживання для переселенців ще наприкінці 2022 року. Зокрема, спільно з громадами визначили місця для будівництва та реставрацію об’єктів для проживання ВПО. Зокрема, обидві земельні ділянки є вільні від забудови та належать до комунальної власності громади. Їх уже внесли до Національної системи земельного кадастру із цільовим призначенням для будівництва та обслуговування багатоквартирних житлових будинків.

Дякую Міжнародній організації з міграції, уряду Німеччини і KFW, Віце-прем'єр-міністерці України – Міністерці з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірині Верещук та Мінреінтеграції за плідну співпрацю і турботу про наших громадян, які вимушено покинули свої домівки через війну.

Разом переможемо!


Регіональний офіс міжнародного співробітництва – ініціатива Конгресу місцевих та регіональних влад при Президентові України, що має на меті розвиток взаємодії місцевих та регіональних влад з міжнародними партнерами, які прагнуть співпрацювати на рівні області та територіальної громади.

#International_office_cv

#Чернівецький_Регiональний_офiс_мiжнародного_спiвробiтництва

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux