Перший день Глобального саміту миру у Швейцарії добігає кінця
опубліковано 15 червня 2024 року о 20:00

Начальник ЧОВА Руслан Запаранюк: Перший день Глобального саміту миру у Швейцарії добігає кінця.

Сьогодні Україна започаткувала абсолютно новий формат вирішення глобальних справ. Для участі у ньому зареєструвались 101 держава та міжнародна організація, а також світові релігійні лідери – представник Ватикану та вселенський патріарх Варфоломій.

Це важлива подія для всього світового співтовариства, що підтверджується участю в ній лідерів держав зі всіх частин світу та всіх континентів: Латинської Америки, Північної Америки, Африки, Близького Сходу, Азії, Тихоокеанського регіону, Австралії, Європи.

Дві третини делегацій на Саміті миру представлені на найвищому чи дуже високому рівні, і це той результат, яким можуть пишатися всі українці. Це справжня багатополярність, справжня світова демократія. І це також свідчення великої поваги, підтримки і солідарності щодо України у нашому бажанні завершити війну чесно і справедливо — на основі норм міжнародного права.

Над таким дійсно планетарним масштабом представництва українська команда на чолі з Президентом Володимиром Зеленським працювала упродовж декількох місяців. І вкрай важливо зауважити, що проведена колосальна робота дала вагомі результати.

На першому Саміті учасники опрацюють три початкові пункти української формули миру — ядерна безпека, продовольча безпека та гуманітарний вимір – звільнення полонених та депортованих (військових та цивільних, дорослих та дітей). Для втілення їх в реальність конкретні країни стануть лідерами відповідних зусиль та пліч-о-пліч з Україною відновлюватимуть справедливість.

Далі будуть наступні глобальні кроки, які неодмінно приведуть нас до перемоги, миру і притягнення росії до відповідальності.

Головний висновок першого дня Саміту миру в тому, що весь цивілізований світ з Україною — до остаточної перемоги над агресором.

Дякую Президентові України Володимиру Зеленському, всій його команді за відстоювання наших національних інтересів на світовому рівні.

Дякую союзникам і партнерам з усіх континентів за підтримку і віру в Україну!

Дякую Збройним силам України за захист!

Разом переможемо!

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux