Перша заступниця начальника Чернівецької ОВА Альона Атаманюк та Юлія Грицку-Андрієш – заступниця начальника ЧОВА зустрілися з представниками Всесвітньої Продовольчої Програми ООН
опубліковано 23 лютого 2024 року о 15:00

Перша заступниця начальника Чернівецької ОВА Альона Атаманюк та Юлія Грицку-Андрієш – заступниця начальника ЧОВА зустрілися з представниками Всесвітньої Продовольчої Програми ООН.

Під час зустрічі вони обговорили актуальні проєкти та подальшу співпрацю.

Зокрема, у листопаді Чернівецька ОВА та Всесвітня Продовольча Програма підписали угоду. Вона передбачає надання фінансової підтримки ВПП для реалізації проєкту часткового забезпечення витрат для організації гарячого харчування учнів 1-4 класів протягом 2023/24 навчального року, покращення системи харчування у школах та залучення більшої кількості дітей, які будуть харчуватися у школі.

Так, Буковина вже отримала 1,6 млн грн компенсації, що відповідає 30% наданих гарячих обідів у вересні-грудні, та розподілила їх між 14 громадами краю.

Також ВПП тісно співпрацює з партнером CO Network для підтримки вразливого населення Чернівецької області. Зокрема, продовольчу допомогу отримують медичні заклади та заклади соціального захисту населення краю. У межах програми інституційного харчування Всесвітня Продовольча Програма торік охопила 13 тис. осіб та 1,3 тис. у січні 2024 року.

Крім того, Всесвітня Продовольча Програма разом із Міністерством соціальної політики запустили нову програму соціальної допомоги. Вона охоплює понад 11 тис. буковинських бенефіціарів. Допомогу надають дітям з інвалідністю та людям з інвалідністю з дитинства, які отримують менше ніж 3250 грн на місяць загальних виплат, не отримують виплати як ВПО та фінансову допомогу від інших міжнародних організацій.

Довідково: Всесвітня Продовольча Програма (ВПП) — гуманітарна організація ООН, яка надає продовольчу допомогу у вигляді грошових переказів, ваучерів (сертифікатів) та/або продуктів харчування постраждалим українцям. Допомогу надають за цільовими критеріями, які були ухвалені у партнерстві з Міністерством соціальної політики України.

Регіональний офіс міжнародного співробітництва – ініціатива Конгресу місцевих та регіональних влад при Президентові України, що має на меті розвиток взаємодії місцевих та регіональних влад з міжнародними партнерами, які прагнуть співпрацювати на рівні області та територіальної громади.

#International_office_cv

#Чернівецький_Регiональний_офiс_мiжнародного_спiвробiтництва


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux