Приносив воду та виносив сміття - переселенець Максим зібрав гроші на реабілітацію солдату, який втратив ногу у бою
опубліковано 26 липня 2022 року о 15:20

Ще донедавна сім‘я Максима жила у Покровську Донецької області. Коли вже майже повністю була знищена російськими військами Волноваха, маті Олена прийняла рішення їхати. Разом вони дістались Чернівців, де зупинились у гуртожитку.


«Максим не ставив багато запитань, проте він усе розумів. Він бачив, як стрімко та наскільки кардинально змінилося наше життя. За кілька днів до нас приїхав мій старший 17-річний син, який був у Харкові. У нас відбулася розмова. Ми намагалися збагнути, як жити далі, що робити, як утримувати сім’ю і як допомогти Україні. Максим усе чув», — розповідає Олена.


Того самого вечора Максим сказав, що теж хоче зробити свій внесок у допомогу країні. У пригоді стала дитяча книжка «Пес на ім’я Мані». Це історія про дівчинку, яка вирішила допомогти своїм батькам виплатити кредит. Вона заробляла гроші, вигулюючи сусідського песика. Саме цей сюжет і став основою бізнес-ідеї Максима та його мами.


Хлопець одразу написав оголошення, де запропонував свої послуги: винести сміття, принести воду, вигуляти домашнього улюбленця. Вони з мамою розклеїли 13 оголошень на районі. Вже наступного дня Максиму запропонували першу роботу – винести сміття. Потім оголошення потрапило у групи сусідських чатів району. І відтоді замовлення не припинялись. Багато хто, знаючи мету хлопчика, просто відправляв на його ім’я гроші або необхідне обладнання для фронту.


Загалом 11-річному хлопцю на зароблені гроші вдалося придбати і відправити на фронт 25 бронежилетів, один тепловізор, один пристрій нічного бачення, комплекти військового одягу та білизни, мобільний телефон, павербанк для розвідувального загону тощо. Крім того, 50 тисяч гривень Максим передав на реабілітацію бійцю, який втратив у бою ногу.


«Так, ми зараз не вдома і нам нелегко, проте я знаю, що нашим ЗСУ ще важче, і мені дуже хотілося їм допомогти», — розповідає Максим.


Джерело - соціальна кампанія «Пліч-о-пліч». Проєкт реалізується за участі Рівненської, Тернопільської, Івано-Франківської, Львівської, Закарпатської, Чернівецької, Волинської ОВА та підтримки USAID.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux