Ощадбанк та Чернівецька ОВА домовились про співпрацю для розвитку бізнесу Буковини
опубліковано 03 лютого 2023 року о 17:30

Сьогодні начальник Чернівецької обласної військової адміністрації Руслан Запаранюк та голова правління Ощадбанку Сергій Наумов підписали меморандум про співпрацю у сфері розвитку місцевого бізнесу. Банк №1 на Буковині за обсягом виданих кредитів бізнесу та обласна влада домовилися сприяти розвитку нових кредитних продуктів для місцевих підприємств.

Прикладом подібного кредитного продукту є позики на покращення енергоефективності від Ощадбанку на придбання генераторів, зарядних станцій тощо, які вже користуються в бізнесу Чернівецької області чималою популярністю. Окрім того, домовленість передбачає надання грантів, оновлення матеріально-технічної бази підприємств, а також створення нових робочих місць.

Для досягнення цих цілей Ощадбанк зобов’язався залучати до співпраці із буковинським бізнесом міжнародних партнерів. Що стосується обласної влади, то вона допомагатиме бізнесменам готувати бізнес-плани та техніко-економічні обґрунтування проектів розвитку, а також буде частково компенсувати відсотки за кредитами бізнесу.

Минулого року Чернівецьке обласне управління Ощадбанку суттєво розширило співпрацю з бізнесом в області. Так, кількість бізнес-клієнтів банку на Буковині зросла у два рази - до 3 664. Суттєво зріс кредитний портфель мікро-, малого та середнього бізнесу (ММСБ) в області: на 209 млн грн (до 595 млн грн).

Як зазначалося вище, Ощадбанк посідає перше місце серед банківських установ в області за цим показником із часткою ринку понад 30%. Місцеві підприємці довірили Ощаду 946 млн грн ресурсної бази; цей результат протягом минулого року збільшився на 360 млн грн.

«Упевнений, що наша співпраця буде плідною та дасть доступ суб'єктам мікро-, малого та середнього підприємництва до кредитних ресурсів. Це, зокрема, допоможе створити конкурентоспроможне середовище, облаштувати нові робочі місця та надалі розвивати наш регіон. Спільно працюватимемо для добробуту наших земляків та усіх українців, задля нашої Перемоги!» – прокоментував підписання начальник Чернівецької ОВА Руслан Запаранюк.

«Переконаний, що меморандум дасть додатковий поштовх кредитуванню буковинських підприємців з боку Ощадбанку. Нам дуже цікава співпраця з підприємствами АПК, харчової промисловості, деревообробної галузі, текстильного виробництва тощо. Ми вже зараз активно пропонуємо представникам ММСБ участь у державних кредитних та грантових програмах, партнерські проекти з виробниками техніки, засобів захисту рослин на дуже привабливих умовах, а також співпрацю в рамках програм міжнародної допомоги. Кількість таких пропозицій постійно зростає, у тому числі і завдяки співпраці з місцевими органами влади, що робить кредити від Ощадбанку для бізнесу більш доступними», – прокоментував підписання голова правління Ощадбанку Сергій Наумов.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux