Оприлюднено щорічний Звіт про виконання Угоди про асоціацію Україна-ЄС за 2022 рік
опубліковано 28 березня 2023 року о 17:00

Наразі Україна вже виконала 72% всіх зобов’язань, передбачених Угодою, яка є важливим елементом інтеграції України до внутрішнього ринку Євросоюзу. Загальний прогрес виконання Угоди за 2022 рік збільшився на 9%.

У сфері «Юстиція, свобода, безпека, права людини» Україна виконала 91% зобов’язань, передбачених Угодою про асоціацію з ЄС.

Найбільший прогрес досягнутий також у таких сферах: статистика та обмін інформацією – 96%, інтелектуальна власність – 94%, гуманітарна політика – 91%, управління державними фінансами – 90%.

Ольга Стефанішина, Віцепремʼєр-міністерка з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України: «Попри повномасштабну війну, ми продовжили активний процес адаптації українського законодавства до права ЄС. Представлений звіт є результатом великої командної роботи міністерств, парламенту та інших органів влади, плануємо і надалі зберігати високу динаміку євроінтеграційних процесів. Завершуємо виконання рекомендацій Єврокомісії, які отримали разом із кандидатством, запустили процедуру селф-скринінгу на відповідність українського законодавства праву ЄС, ці всі паралельні процеси покликані пришвидшити наступний етап – перемовини про членство в ЄС».

За 2014-2022 роки головні виконавці зобовʼязань згідно з Угодою демонструють такі показники: Кабінет Міністрів України виконав 70% заходів, а також 1% в процесі виконання, Верховна Рада України – 61% заходів виконано, інші органи державної влади виконали 59% заходів.

Іван Нагорняк, заступник Генерального директора Урядового офісу координації європейської та євроатлантичної інтеграції: «В результаті комплексного підходу до виконання зобовʼязань згідно з Угодою, ми змогли закласти міцне підґрунтя для подальшої інтеграції до ЄС. Ми оцінюємо загальний прогрес, оскільки у 2022 році вже було виконано більшість завдань, запланованих на 2023, надолужено частково те, що не було ухвалено у минулі роки».

Про стан виконання зобовʼязань згідно з Угодою за виконавцями та про сфери, у яких досягнутий найбільший прогрес, – дивіться в інфографіках

Ознайомитись із повним звітом українською мовою можна тут: https://cutt.ly/C4Uty6r

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux