Олександр Ткаченко та Пйотр Глинський: українські культура та медіа потребують негайної допомоги в розмірі 250 млн євро
опубліковано 01 вересня 2022 року о 11:50

31 серпня Міністр культури та інформаційної політики України Олександр Ткаченко відвідав Польщу після робочих зустрічей у Франції та Німеччині. У Варшаві український Міністр зустрівся з Віце-прем’єром, Міністром культури та національної спадщини Польщі Пйотром Глинським, великим другом України. Серед тем, які обговорювалися: розвиток інструментів підтримки культури та медіа в Україні та результати переговорів у Парижі та Берліні.


«Поінформував пана Глинського про результати перемовин з французькими та німецькими колегами. Окреслили план дій як з приводу подальших спільних культурних акцій українських та польських культурних діячів, так і ініціативи в межах ЄС щодо фонду негайної допомоги культурі та медіа України в розмірі 250 млн євро», – зазначив Олександр Ткаченко.


В розмові з польським колегою Олександр Ткаченко підкреслив, що переговори з Міністром культури Франції пройшли в хорошій атмосфері та, здається, незабаром вони перетворяться на конкретні дії, але ставлення Німеччини розчаровує, а визначення перерахованих коштів російським опозиційним ЗМІ як допомогу Україні він назвав непорозумінням.


Під час зустрічі йшлося про підтримку зусиль України на міжнародній арені, особливо у сфері медіа та охорони спадщини, а також про спільні мистецькі проекти, такі як Ukrainian Freedom Orchestra: з одного боку він популяризував би українську культуру, а з іншого — нагадував би світові про війну, що триває, і допоміг би зібрати кошти для митців та культурних установ України.


Однією з тем зустрічі також була діяльність Польського культурного допоміжного центру в Україні та можливості його використання для надання допомоги, необхідної для захисту українських пам’яток та закладів культури перед майбутнім зимовим сезоном у зв’язку з руйнуваннями, спричиненими військовими діями.


Нагадаємо, Польща разом з Литвою та Словаччиною активно допомагають культурі та медіа України під час війни. Вони були ініціаторами введення санкцій проти російських телеканалів, стали культурними хабами для багатьох українських закладів та культурних діячів, а також постійно ініціюють додаткову увагу до української культури та медіа.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux