Найбільше він любив своїх дітей та ними жив: історія про буковинського Героя Андрія
опубліковано 31 січня 2023 року о 12:00

Лейтенант Андрій Дідик загинув 11 грудня 2022 року під Бахмутом на Донеччині. Офіцер не дожив двох днів до свого 35-річчя.

Андрій народився і мешкав у селі Білоусівка Чернівецької області. У 2005-2009 рр. навчався у Буковинській державній фінансовій академії за спеціальністю «Фінанси». У 2008 році завершив навчання на кафедрі військової підготовки офіцерів запасу Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича та здобув звання молодшого лейтенанту запасу. Також чоловік мав незавершену юридичну освіту. Займався сімейною справою – разом із батьками вирощував яблука, груші, сливи, черешні. У вільний час любив грати у футбол.

Під час повномасштабної війни чоловік захищав Україну у лавах 60-ї окремої механізованої бригади Збройних сил України. Командував взводом.

«Найбільше він любив своїх дітей та ними жив. Вони його копії. Шкода, що так все сталось… Про нього можна писати багато, бо він справді був розумним, хорошим і чуйним, завжди всім допомагав, ніколи нікому ні в чому не відмовляв. Він дуже сильно переживав за своїх хлопців (солдатів), мабуть, більше, ніж за себе», – розповіла дружина захисника Ірина.

«Вічна пам'ять! Я досі не вірю в те, що тебе вже немає. Ми всі тебе дуже сильно любимо, ти назавжди залишишся в наших серцях. Ти наш герой навічно. Рятуючи наші життя, пожертвував своїм. Ти назавжди залишишся моїм найкращим та найдобрішим хрещеним. Люблю, пам'ятаю. Спочивай з миром, нехай там тобі буде земля пухом Співчуття батькам та дружині з дітками, тримайтесь», – написала похресниця захисника Ірина Хриптієвська.

«Невимовний біль на серці, бо з життя пішов щирий, добрий, дружелюбний наш сусід, наш Андрюшка. Нема слів, щоб виразити співчуття батькам, дружині, дітям… Дай Бог вам сили, щоб витримати це горе і жити з цим далі… Спочивай з Богом, наш Герою, наш незабутній сусіде… Низький уклін і Царство Небесне», – написала сусідка загиблого Надія Маленька.

Поховали офіцера у рідному селі Білоусівка. Посмертно він став почесним громадянином Сокирянщини.

В Андрія залишилися батьки, дружина Ірина, донька Іванна та син Платон.

Долучіться до збору даних – розкажіть про загиблих рідних та близьких, заповнивши форму:

Для загиблих військових:

https://forms.gle/gx6rCHNBCnSbPdXM6

Для цивільних жертв:

https://forms.gle/dR3P4EUWd2VVbM7Q6

Чернівецька ОВА спільно із платформою Меморіал героїв вшановують пам’ять захисника.


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux