Начальник ЧОВА Руслан Запаранюк привітав фермерів із професійним святом
опубліковано 19 червня 2024 року о 13:00

Начальник ЧОВА Руслан Запаранюк: Сьогодні професійне свято відзначають українські фермери. З цієї нагоди до Чернівецької ОВА запросив буковинських фермерів, котрі своєю працею розвивають економіку краю та підтримують наших військових.

Чернівецька область була і залишається аграрною. Протягом останніх років аграрна галузь демонструє стабільний розвиток. Сільське господарство формує 20% валової доданої вартості регіону. Відсоток сільського господарства у валовій доданій вартості є найбільшим серед областей Карпатського регіону та в 1,6 раза більший ніж середній в Україні.

В області зареєстровано 876 фермерських господарств. У 2023 році нашими фермерами вироблено 69,2 тис. тонн зернових та зернобобових культур та 30 тис. тонн плодоягідних культур. Крім того, фермерськими господарствами вироблено 2946 тонн м’яса, 345 тонн молока всіх видів, 1358 тис. шт яєць та 55 ц вовни всіх видів.

Важливе значення для розвитку фермерських господарств має фінансова підтримка за рахунок коштів державного на місцевого бюджету.

В області діє Комплексна програма підтримки розвитку сільського господарства Чернівецької області на 2023-2027 роки.

Торік за рахунок коштів обласного бюджету здійснювалась підтримка, в тому числі і фермерських господарств, на утримання та збереження поголів’я баранів, вівцематок та ярок старше одного року. За цим напрямком підтримки 9 фермерських господарств області отримали майже 450 тис. грн.

Наразі розпочали прийом документів за напрямом «Фінансова підтримка сільськогосподарським підприємствам, фізичним особам – підприємцям та фермерським господарствам на придбання обладнання для молокопереробного цеху, м’ясопереробного цеху, забійно-санітарного пункту (бойні), підприємств з переробки сільськогосподарської продукції. Прийом документів триватиме до 1 жовтня 2024 року.

Щиро вітаю усіх буковинських фермерів зі святом. Сьогодні фермерство – це спосіб життя міцних духом і витривалих людей. Поки наші герої-воїни захищають країну на фронті, ви продовжуєте робити свою важливу справу, від якої залежить продовольча безпека нашої країни. Вдячний за вашу невтомну працю, відданість справі і країні!

Бажаю міцного здоров’я, родинного затишку, високих результатів роботи та гарних здобутків!

І найголовніше – спільної перемоги України!

Фото: https://fex.net/uk/s/zlemmtr

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux