Начальник Чернівецької ОВА Руслан Запаранюк зустрівся з Урядовою уповноваженою з питань гендерної політики Катериною Левченко
опубліковано 18 січня 2024 року о 18:30

Начальник Чернівецької ОВА Руслан Запаранюк: Зустрівся з Урядовою уповноваженою з питань гендерної політики Катериною Левченко. Обговорили питання реалізації гендерної політики на рівні регіону та України загалом, європейські стандарти та першочергові завдання, які сьогодні стоять перед українською владою і суспільством у питаннях дотримання рівних прав чоловіків та жінок.

Умови воєнного часу диктують розвиток нових напрямів діяльності. Зараз надзвичайно важливою є робота з внутрішньо переміщеними особами, надання допомоги військовим і цивільним, яких вдалося повернути з російського полону, та їхнім родинам. Це спільна робота органів влади різних рівнів та представників громадських організацій. Важливим аспектом є підготовка відповідних фахівців, об’єднання зусиль різних установ та організацій.

Окрім того, обговорили роботу із запобігання та протидії домашньому насильству, насильству за ознаками статі, забезпечення рівних прав та можливостей жінок і чоловіків та протидію торгівлі людьми.

Проінформував про те, що в області функціонують 4 притулки для осіб які постраждали від домашнього насильства, 3 денні центри соціально-психологічної допомоги особам, які постраждали від домашнього насильства та/ або насильства за ознакою статі з кризовими кімнатами у Неполоковецький, Хотинській та у Чернівецькій територіальних громадах та 6 спеціалізованих служб первинного соціально-психологічного консультування у Великокучурівській, Новодністровській, Новоселицькій, Селятинській, Сокирянській та Хотинській територіальних громадах.Також працюють 34 мобільні бригади соціально – психологічної допомоги.

Кожна громада області має розроблений соціальний паспорт. Документ охоплює всі сфери життєдіяльності громади, дозволяє аналізувати потреби та проблеми, визначити необхідність у тих чи інших соціальних послугах, прогнозувати подальший розвиток громади.

Вдячний Урядовій уповноваженій з питань гендерної політики Катерині Левченко за зустріч, фахову, змістовну розмову та увагу до Буковини. Продовжуємо співпрацю, дбаємо про те, щоби Чернівецька область була серед лідерів ефективної реалізації гендерної політики.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux