Начальник Чернівецької ОВА Руслан Запаранюк: Розвиток природоохоронної справи та рекреації – важливий і перспективний напрям для нашої області
опубліковано 08 вересня 2024 року о 21:00

Начальник Чернівецької ОВА Руслан Запаранюк: Понад півтори тисячі видів тварин, з яких 78 - червонокнижні, наукові фонди з 8 ентомологічних колекцій рослин, співпраця з міжнародними науковими організаціями та природозахисними організаціями.

Національний природний парк «Черемоський» цьогоріч святкуватиме 15 років з дня заснування. Його загальна площа становить 7117,5 га. Це мальовнича територія Буковинських Карпат, збереженням тваринного і рослинного світу якої опікуються працівники природного парку.

Для того щоби зберегти та примножити природні багатства парк співпрацює із українськими та міжнародними організаціями. Зокрема партнери надали необхідний транспорт, допомагають з обладнанням та спільно реалізують природоохоронні проєкти.

Торік за рахунок отриманої субвенції з місцевого бюджету у парку облаштували дві рекреаційні зони для короткострокового відпочинку.

Цьогоріч у квітні національному парку від філії Путильське лісове господарство ДП «Ліси України» передано на баланс приміщення Перкалабського лісництва та мисливський будинок.

Національний природний парк «Черемоський» співпрацює з Відділенням Франкфуртського зоологічного товариства щодо надання необхідного спорядження і транспортних засобів. А у співпраці з польським Фондом «Природа і людина» і разом із польськими та румунськими науковими інституціями готує заявку до конкурсу в межах програми LIFE Європейського виконавчого агенства з питань клімату, інфраструктури та навколишнього середовища (CINEA) «Природа та біорізноманіття – стандартні проекти» (SAP). Проект під назвою «Збереження язичника сибірського (Ligularia sibirica) в Центральній та Східній Європі». До кінця року планується обладнати командний центр для використання програми SMART.

У рамках співпраці із кафедрою фізичної географії, геоморфології та палеонтології ЧНУ ім. Ю.Федьковича на горі Томнатик встановили метеостанцію – найвищу в Чернівецькій області.

Розвиток природоохоронної справи та рекреації – важливий і перспективний напрям для нашої області, зокрема у залученні іноземних інвестицій. Поспілкувався про стан справ та перспективи розвитку Національного природного парку «Черемоський» із його керівництвом та працівниками. Переконаний, завдяки злагодженості та професійності колективу усі проєкти будуть успішними!

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux