На Буковину завітали давні та надійні друзі - офіційна делегація з округу Швабія Федеративної Республіки Німеччина
опубліковано 23 травня 2024 року о 13:00

Начальник ЧОВА Руслан Запаранюк: На Буковину завітали давні та надійні друзі - офіційна делегація з округу Швабія Федеративної Республіки Німеччина на чолі з президентом Генеральної ради депутатів цього регіону Мартіном Зайлером. Візит наших німецьких партнерів відбувся в рамках багаторічної партнерської програми плідної співпраці між Чернівецькою областю та округом Швабія.

Під час свого перебування німецька делегація відвідала Вашківецьку лікарню реабілітації та паліативної допомоги з поліклінічним відділенням. Для цього медичного осередку торік партнери зі Швабії передали чималу партію гуманітарної допомоги.

Завдяки ним було істотно покращено можливості реабілітаційного відділення Вашківецької лікарні. Зокрема, обладнано сучасний тренувальний зал, де тепер є бігова доріжка, горизонтальний велотренажер, орбітрек та інші дієві пристрої для відновлення рухових функцій організму.

Також покращено функції перев'язувальниого кабінету закладу, який отримав численне функціональне обладнання - ліжка, матраци, інвалідні візки, монітори пацієнтів тощо.

Додатково буковинські партнери зі Швабії допомогли доукомплектовати операційну цього медичного закладу апаратом для навігації під час оперативних втручань у ЛОР-практиці та електронейромиографом.

А вже протягом цього наступного тижня очікується чергова партія гуманітарної допомоги від наших партнерів зі Швабії - до Вашківецької лікарні має надійти сучасний рентгенівський апарат, який дозволить істотно підвищити якість діагностики пацієнтів закладу.

Таке оснащення допомогає Вашківецькому медзакладу значно розширювати діагностичні, лікувальні та реабілітаційні можливості для пацієнтів, у тому числі учасників бойових дій. Воно стало вагомим внеском у покращення якості медичних послуг для жителів Чернівецької області.

Нагадаємо, Буковина та округ Швабія підтримують тісні партнерські відносини у різних сферах. А надання гуманітарної допомоги місцевим закладам охорони здоров’я є одним з пріоритетних напрямків нашої міжнародної співпраці.

Дякую за допомогу!

Разом переможемо!

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux