На Буковині розпочався масштабний міжнародний бізнес-форум
опубліковано 06 липня 2023 року о 11:38

Українсько-Румунсько-Молдовський бізнес-форум у Чернівцях відбуватиметься впродовж двох днів.Його мета - посилити тристороннє міжрегіональне співробітництво між Україною, Румунією та Республікою Молдова. Зокрема, налагодити зв’язки з міжнародними партнерами, розвинути взаємовигідне транскордонне співробітництво, обговорити актуальні теми торговельної кооперації між трьома державами, розвиток туризму.

Розпочали захід із хвилини мовчання за загиблими у час війни захисниками та мирними жителями України.

«Навіть в умовах повномасштабної війни ми намагаємося втримати економіку, а в деяких галузях розраховуємо на розвиток та приваблення інвестицій. Адже це можливість допомагати фронту. Буковина сьогодні - один із тилових регіонів, який може стати певним хабом із розвитку підприємництва та міжнародного співробітництва. Маємо хороші традиції транскордонної співпраці, які продовжуємо, шукаючі нові взаємовигідні формати. Перспективними сферами співробітництва між нашими країнами може бути залучення інвестицій у створення спільних підприємств суб’єктами малого та середнього бізнесу, технологічне оновлення харчової, легкої, деревообробної та меблевої промисловості, розвиток ІТ-сфери, виробництво та переробку сільськогосподарської продукції, розвиток житлово-комунального господарства, транспортної інфраструктури. Вдячні міжнародним партнерам за постійну підтримку України в різних напрямах. Працюємо далі», - каже начальник Чернівецької ОВА Руслан Запаранюк.

У перший день форуму заплановані панельні сесії на такі теми: «Міжрегіональне економічне партнерство: інструменти та можливості активізації», «Практичні аспекти торгово-економічного співробітництва між Україною, Румунією та Республікою Молдова», «Інвестиції в інфраструктуру та інтеграція в європейську транспортну мережу», «Туризм як фактор розвитку транскордонного економічного співробітництва».

Слідкуйте за новинами області в Телеграмі https://t.me/+2G5xLpLgculmYTAy

Регіональний офіс міжнародного співробітництва – ініціатива Конгресу місцевих та регіональних влад при Президентові України, що має на меті розвиток взаємодії місцевих та регіональних влад з міжнародними партнерами, які прагнуть співпрацювати на рівні області та територіальної громади.

#International_office_cv

#Чернівецький_Регiональний_офiс_мiжнародного_спiвробiтництва

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux