На Буковині реалізовуватимуть проєкт «Дії та реагування територіальних громад на надзвичайні ситуації»
опубліковано 27 жовтня 2022 року о 13:05

Допомога постраждалим від війни. Це одне із завдань гуманітарного проєкту «Дії та реагування територіальних громад на надзвичайні ситуації» (CLEAR), який реалізовуватимуть на Буковині. Цим займатиметься міжнародна організація «Глобал Комьюнітіз».

Особливості роботи у цьому напрямку її представники обговорили під час зустрічі з першою заступницею начальника Чернівецької ОВА Альона Атаманюк.

«Наразі на Буковині офіційно зареєстровано близько 93 тисяч ВПО. Щодня реєструється від 80 до 180 вимушених переселенців. Робимо усе можливе, аби забезпечити їх усім необхідним – від їжі до теплого житла. Завжди готові до співпраці із міжнародними партнерами й благодійниками, бо ж працюємо заради спільної мети – перемоги», - сказала Альона Атаманюк.

Представники «Глобал Комьюнітіз» розповіли про свій проєкт. Вони зазначили, що його мета - зберегти життя, зменшити страждання й задовольнити нагальні потреби населення, підтримуючи місцеві громади в здійсненні їхніх власних заходів реагування.

«Цей проєкт фінансує Агенство США з міжнародного розвитку USAID. Для його реалізації ми обрали дві області – Чернівецьку та Чернігівську. Саме у вашому регіоні вибрали 9 громад. Наш центральний офіс знаходиться у Києві, проте команда фахівців працюватиме безпосередньо й у Чернівцях», - додали вони.

Заходи проєкту передбачають підтримку вимушених переселенців та місцевого населення, зокрема, надання їм соціально-психологічної, грошової допомоги на оренду житла, покращення доступу до питної води, засобiв санітарії та гігієни.

Довідково

«Глобал Ком'юнітіз» - це міжнародна організація, яка надає Україні гуманітарну допомогу спільно з державними, громадськими та приватними структурами. Вона працюємо в нашій державі з червня 2016 року.

«Дії та реагування територіальних громад на надзвичайні ситуації» (CLEAR) – це проєкт гуманітарної допомоги на суму 15 мільйонів доларів США для надання необхідної допомоги громадам у Чернівецькій та Чернiгiвськiй областях. CLEAR співпрацюватиме з місцевими ГО для реалізації гуманітарних проєктів, спрямованих на захист, житло та потреби у воді, санітарії та гiгiєнi (WASH), особливо в сільських громадах, де проживає значна кількість ВПО.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux