Крістіна Гайка з Чернівців впродовж 6 років займається виготовленням продуктів здорового харчування під торговою маркою Гавра. Підприємниця скористалася урядовою програмою єРобота «Власна справа» отримала мікрогрант та запустила новий напрям діяльності — виготовлення шоколаду без додавання цукру.
За словами Крістіни, тенденція до здорового харчування з кожним роком набирає все більших обертів.
«Шоколад є одним із найпопулярніших видів солодощів, проте на ринку вкрай малий вибір якісного шоколаду без доданого цукру. Окрім шанувальників здорового способу життя, є велика кількість людей, які мають рекомендації уникати споживання доданого цукру в лікувальних цілях», - розповідає жінка.
За кошти гранту жінка закупила обладнання, яке необхідне ля подрібнення какао-масла та какао-тертого, а також з допомогою якого можливо буде здійснити коншування шоколаду. Крім того, придбала машину, яка дозволить темперувати шоколад у професійних цілях.
Маючи п’ятеро найманих працівників, підприємниця взяла на роботу ще двох, які займаються виготовленням шоколаду.
У планах випустити 5 смаків шоколаду, а згодом розширити та видозмінити асортимент до 8-10 смаків.
Чернівецький обласний центр зайнятості
Слідкуйте за новинами області в Телеграмі https://t.me/+2G5xLpLgculmYTAy