На Буковині із робочим візитом перебуває уповноважена Президента України з прав дитини
опубліковано 14 грудня 2021 року о 19:32

Служби у справах дітей створено у всіх громадах Буковини. Про функції, завдання та заповнення їх кваліфікованими кадрами говорили під час зустрічі радниця-уповноважена Президента України з прав дитини та дитячої реабілітації Дар’я Герасимчук та заступниця голови Чернівецької ОДА Ірина Ісопенко. 

«Моя діяльність – це не про цифри, а про дитячі історії. Для мене однаково важлива кожна з них. З почуттям великої відповідальності, напрацюваннями, ідеями, пропозиціями я відвідую області України, аби побачити, проаналізувати та покращити роботу у цьому напрямку на місцях», – сказала Дар’я Герасимчук. 

Під час зустрічі ішлося про надання соціальних послуг у територіальних громадах Буковини та їх розширення. Зокрема, обговорили одну із них – раннє втручання, а також питання реорганізації будинків дитини та діяльності центрів комплексної реабілітації дітей з інвалідністю. 

«У системі соціального захисту населення області функціонують центри реабілітації дітей з інвалідністю. Тут надають комплекс психологічних та медичних послуг. Засновником одного з таких закладів є Чернівецька ОДА. Йдеться про буковинський центр комплексної реабілітації для дітей з інвалідністю «Особлива дитина». Загалом же торік у центрах області реабілітаційні послуги отримало 610 дітей», – зазначила заступниця голови Чернівецької ОДА Ірина Ісопенко. 

Крім того, розглянули питання щодо надання окремого статусу гірським школам.  

«У чотирьох областях України є гірські школи. Загалом ж це 541 заклад. З них 27 розташовано на Буковині. У нас є така пропозиція, аби надати гірським школам окремий статус та утримувати їх безпосередньо за державні кошти, які б виділялися окремо на таку категорію закладів. Ваша область має всі шанси, аби у майбутньому стати пілотною у цьому проекті», – зазначила Дар’я Герасимчук. 

У рамках візиту на Буковину радниця-уповноважена Президента України з прав дитини та дитячої реабілітації також має відвідати центр «Особлива дитина» та поспілкуватися із представниками батьківських організацій області.  

Також уже завтра, 15 грудня, Дар’я Герасимчук стане спікеркою першого регіонального форуму «Безпечна Буковина. Діти», який відбудеться у Чернівцях. Його проведуть за ініціативи Міжнародного центру допомоги матері і дитині «Місто добра» в партнерстві з Міністерством внутрішніх справ України та Чернівецькою обласною державною адміністрацією.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux