На Буковині формують Бригаду територіальної оборони: які завдання вона виконуватиме
опубліковано 26 січня 2022 року о 12:45

На Буковині, як і на всій території країни, продовжують формувати Бригаду територіальної оборони. Її укомплектовують особовим складом ,переважно сержантами та офіцерами.

Згідно із Законом «Про основи національного спротиву» на підрозділи тероборони покладені важливі завдання, яких всього 12: від охорони і оборони важливих об’єктів та інфраструктури до участі в боротьбі з диверсійно-розвідувальними силами. Зокрема військовослужбовці ТрО забезпечують здатність підрозділу при потребі розгорнутись до штату воєнного часу – швидко закомплектуватися резервом і бути готовими виконувати завдання.

Як інформує Чернівецький обласний територіальний центр комплектування та соціальної підтримки, серед головних переваг військовослужбовця тероборони – проходження служби в своєму регіоні. Крім цього, стабільне грошове забезпечення, соціальний та правовий захист держави, а також безоплатна кваліфікована меддопомога і пільгове санаторно-курортне лікування.

До того ж, громадянин, який підписує контракт, має збережену зарплатню за основним місцем роботи, або пенсію, якщо він пенсіонер.

Контракт можна укласти на 3 роки особам рядового та сержантського складу та на 5 років – для офіцерів. Головними вимогами до кандидатів поряд із готовністю захищати свій дім, є відповідність за станом здоров’я, відсутність судимостей та вік не старше 57 років.

Громадяни, які не проходили військової служби, також можуть долучаються до складу Сил тероборони – підписати контракт про проходження служби в резерві ТрО.

Резервісти, не полишаючи основного місця роботи, проходять підготовку під час денних навчань раз, або кілька на місяць та можуть викликатись на навчальні збори протягом тижня-двох щорічно.

За період зборів за ними зберігається середній заробіток. Вони щороку отримують виплати залежно від звання та терміну навчань.

Кожен резервіст чітко знає, як і в складі якого підрозділу він повинен діяти, який об’єкт охороняє, чи який захід проводить, як і де отримує зброю.

Важливо, що військовослужбовці та резервісти ТрО виконуватимуть завдання виключно у своєму краю, поза районами ведення бойових дій.

Щоб стати військовослужбовцем або резервістом Бригади територіальної оборони, охочі мають звернутися до територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки.

Телефонуйте, аби дізнатись більше інформації: 0372525561, 0955895300.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux