На Буковині 10 тисяч переселенців безкоштовно отримали одяг і взуття
опубліковано 14 квітня 2022 року о 14:26

Допомогли вже 10 тисячам людей. Саме стільки переселенців отримали одяг, взуття, необхідні аксесуари, постіль із гуманітарної бази, що на вулиці Небесної Сотні. 

Це речі від благодійників – місцевих та з-за кордону. 

Волонтери, котрі працюють тут, кажуть, часто люди потребують не лише кофтини чи куртки, бо не встигли взяти це з дому, а й підтримки та розради. Для них знаходять потрібні слова, а для дітей мають куточок із іграшками, пазлами. Малеча може обрати, що сподобалося, повернувши собі таким чином хоч частково відчуття радості та безпеки. 

«Зараз маємо досить багато відвідувачів, бо відбулася зміна сезону. Велика частина людей приїхали сюди, коли було дуже холодно, а тепер вже рухаємося до тепла, треба оновити гардероб», – розповідає координаторка гуманітарної бази Євгенія. 

Саме за весняним одягом прийшла на Небесної Сотні Людмила з Чернігова. Вона приїхала до Чернівців із чоловіком та дочкою. Каже, на збори перед дорогою мали заледве 15 хвилин, не встигли взяти не те що речей на різні сезони, навіть документи не всі захопили. 

«Тут все гарно організовано, одяг розсортований за категоріями, вибір великий, шукати зручно, в приміщенні чисто. Думаю, кожен зможе віднайти на перший час необхідні речі», – каже Людмила. 

За словами координаторки Євгенії, зараз на базі є дуже багато дитячого та підліткового одягу. Чимало речей для новонароджених – новеньких, з етикетками. Тож батьки та вагітні жінки можуть сміливо приходити обирати собі потрібне. 

Є також різноманітні аксесуари для дітей – візочки, ліжечка, манежі, стільчики для годування, автокрісла, ванночки та горщики. Однак ці речі швидко розбирають, тож буковинців, які можуть поділитися «приданим» для малюків, закликають приносити все на Небесної Сотні, 6. 

Крім того, великий попит є на подушки, ковдри, постільну білизну, рушники. Такі речі, а ще дитячі книжечки українською мовою, також просять передати для потреб переселенців. 

Аби люди могли швидко й легко знайти необхідне, на гуманітарній базі постійно працюють десятки волонтерів. Так, 40 працівників компанії «Obnova» професійно відсортовують близько 10 тонн одягу на день. Крім того, 40 людей працюють у залі – консультують переселенців, допомагають обрати розмір. 

«Щоб було зручно, намагаємося усе розділити – чоловічий, жіночий, верхній одяг, дитячі речі, сорочки, футболки, кофтинки, аксесуари розвішуємо окремо. Взуття викладаємо на полиці, тут також розташували лавиці, щоб можна було присісти», – розповідає Євгенія. 

Працює пункт щодня із 10:00 до 18:00. Переселенців просять звертатися на Небесної Сотні, 6. 

Територіальним громадам, котрі мають потребу в одязі, варто зв’язатися із гуманітарною базою та розповісти, що саме необхідно, пояснює Євгенія. Відтак речі підготують та спакують, залишиться лише заїхати та забрати.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux