Мінветеранів проведено узгоджувальну нараду щодо стратегії переходу від військової служби до цивільного життя
опубліковано 15 березня 2023 року о 10:00

Міністерстві у справах ветеранів України триває планова робота з підготовки до затвердження проекту Стратегії переходу від військової служби до цивільного життя, основною метою якої є забезпечення українських Захисників і Захисниць сучасними інструментами для інтеграції в економіку та громади.


За ініціативи Мінветеранів 7 березня 2023 року проведено узгоджувальну нараду в онлайн режимі для врегулювання розбіжностей між зацікавленими органами. Представниками Мінветеранів та зацікавленими центральними органами влади, зокрема Мінфіном, Мінсоцполітики, Мін’юстом було узгоджено позиції щодо змісту проекту акта, плану реалізації та досягнуто домовленостей щодо подальшої спільної роботи. Враховуючи важливість питання, сторони домовились продовжити обговорення спірних позицій в рамках доопрацювання зазначеного законопроекту.


Реалізація Стратегії переходу від військової служби до цивільного життя забезпечить ефективне державне управління у цій сфері в частині професійного супроводу військовослужбовців сил безпеки і сил оборони України, які звільняються або звільнені з військової служби, членів сімей таких осіб, осіб, які звільняються або звільнені з військової служби з числа ветеранів війни, членів сімей таких осіб, членів сімей загиблих (померлих) ветеранів війни, членів сімей загиблих (померлих) Захисників та Захисниць України, визначених Законом України “Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту”, до суспільної реінтеграції та незалежного добробуту на знак вдячності за їхній важливий внесок у стійкість, міцність і безпеку українського суспільства.


Крім того, зазначене створить необхідні мотиваційні чинники повернення до військової служби, в умовах воєнного стану, та служби у військовому резерві в мирний час. А також забезпечить активну участь у цьому процесі місцевих органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування задля задоволення цілей національної безпекової, економічної, соціальної, міжнародної політик в інтересах ветеранів війни та членів їхніх сімей.


Після проведення правової експертизи Міністерства юстиції України його буде направлено на розгляд Кабінету Міністрів України в установленому порядку.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux