Мінестроне, морквяний крем-суп, чилі кон карне, курячі нагетси, кукурудзяні оладки, сінабони – усім цим зможуть смакувати буковинські учні вже у вересні. Аби навчитися готувати страви із нового меню, яке розробили у рамках ініційованої першою леді Оленою Зеленською реформи шкільного харчування, кухарі закладів освіти пройшли стажування на базі професійно-технічного училища №8.
У навчальних майстернях працювали за технологічними картками з рекомендованого для закладів освіти та сфери соціального захисту 4-тижневого меню. Підготувала його робоча група на чолі із шеф-кухарем Євгеном Клопотенком.
Основний принцип нового меню – готувати смачні, сучасні та візуально привабливі страви, де менше олії та більше овочів, різних трав і корисних спецій.
Як розповів директор ПТУ №8 Роман Цвірінько, стажування вже пройшли 30 кухарів, вони отримали відповідні сертифікати. Однак поступово технологію приготування страв із нового меню опановуватимуть працівники харчоблоків усіх закладів освіти області.