Мінцифри та U-LEAD з Європою підписали меморандум: посилиться цифровізація в регіонах і з’являться онлайн-курси для громад
опубліковано 20 жовтня 2021 року о 09:02

19 жовтня 2021 року Міністерство цифрової трансформації України та U-LEAD з Європою підписали меморандум про взаєморозуміння. Про це повідомляє Урядовий портал.





Сторони планують:



- Реалізувати ініціативи з розвитку потенціалу цифрової трансформації на місцевому рівні: провести спільні дослідження щодо потреб територіальних громад у цифровій трансформації, провести тренінги для представників територіальних громад на тему цифрової трансформації;

- Розробити спільно онлайн-курси щодо цифровізації громад на порталі Дія.Цифрова освіта.






Спільно опрацювати питання впровадження інформаційних технологій, інструментів та платформ, які забезпечують залучення громадян та сприяють прозорості громадської діяльності на муніципальному рівні.















Віце-прем'єр-міністр України — Міністр цифрової трансформації Михайло Федоров наголосив: «Цифрова трансформація в Україні сьогодні відбувається надзвичайно швидко. Вже більше 15 мільйонів українців користуються порталом та застосунком Дія. Я вдячний, що на шляху цифрової трансформації з нами був надійний партнер U-LEAD з Європою. Далі ми разом з вами будемо реалізовувати важливі ініціативі та проекти, які сприятимуть цифровій трансформації на місцевому рівні. Адже цифрова держава — це про рівні можливості для всіх громадян — як жителів великих міст, так і невеликих селищ».















Заступник Міністра цифрової трансформації з питань євроінтеграції Валерія Іонан підкреслила: «U-LEAD з Європою — надійний партнер, якому Мінцифри вдячне за підтримку та успішно реалізовані проекти. Мінцифри розраховує на подальшу співпрацю та підтримку проектів із цифровізації».




















Директор Програми «U-LEAD з Європою» Бастіан Файгель наголосив: «Підтримка Уряду України у зміцненні цифрової трансформації на місцевому рівні є ключовою для Програми «U-LEAD з Європою». Мені дуже приємно, що ми маємо спільне бачення щодо діяльності в цьому напрямку».

















Довідково








З 2015 року Програма для України з розширення прав і можливостей на місцевому рівні, підзвітності та розвитку «U-LEAD з Європою» — мультидонорська ініціатива, що фінансується Європейським Союзом та його державами-членами Німеччиною, Польщею, Швецією, Данією, Естонією та Словенією, підтримує реформу децентралізації в Україні.




Метою «U-LEAD з Європою» є розширення спроможностей ключових суб’єктів на національному, регіональному та місцевому рівнях для подальшого впровадження децентралізації та пов’язаної з нею реформи регіональної політики, а також сприяння визначенню функцій кожного рівня державного управління в конкретних сферах політики.




Німецьке товариство міжнародного співробітництва (GIZ) реалізує програму «U-LEAD з Європою».


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux