У Чернівцях 11-річний Максим працює, щоб допомогти армії
опубліковано 05 травня 2022 року о 13:00

У Чернівцях 11-річний Максим уже місяць збирає кошти на потреби військовослужбовців. Про хлопчика з Покровська широкий загал дізнався завдяки поширеному в соцмережах оголошенню. Щоб заробити гроші для армії, Максим написав про пошук роботи та за символічну суму допомагав сусідам виносити сміття, приносив питну воду та ходив за покупками. Відтак, під опіку ініціативного хлопчика взяли поліцейські. Правоохоронці повідомляють, за місяць Максиму вдалося зібрати на більш як 20 бронежилетів, розгрузки, одяг, оптичні прилади. За підтримки дорослих це все хлопчик уже відправив захисникам України.

«Якось мені написав солдат і сказав, що хоче зробити дружині подарунок, – пригадує хлопчик. – Він попросив мене придбати квіти й доставити його дружині. Коли ми прийшли до жінки, вона не могла повірити, що ті квіти – для неї. А потім розплакалася від несподіванки».

Максимко по-дитячому щиро тішиться своїми успіхами. Ще місяць тому хлопчик мріяв заробити кошти для придбання бодай одного бронежилета, який врятує життя якомусь відважному бійцю. Зізнається: через своє оголошення про пошук роботи він познайомився з багатьма хорошими людьми, завдяки яким йому вдалося відправити на передову більше 20 бронежилетів, 5 розгрузок, тепловізор і пристрій нічного бачення.

Крім цього, разом з мамою школяр переказав частину коштів на придбання одягу захисникам, а також на реабілітацію військовослужбовця, який через поранення втратив ногу.

Керівник ювенальної превенції ГУНП в Чернівецькій області Микола Басараб похвалив Максима за патріотизм і наполегливість. Як зазначив поліцейський, попри юний вік, хлопчик уже став справжнім захисником України.

«Захищати Батьківщину можна не лише зі зброєю в руках. Підтримуючи нині військовослужбовців, допомагаючи їм тримати оборону й гідно давати відсіч ворогу, ти теж захищаєш нашу країну», – наголосив Микола Басараб.

Мама хлопчика Олена розповідає: «Максим за цей час дуже змінився та став ще більш відповідальним. Він постійно питає, чим ще допомогти нашим захисникам. Мене це надихає і завдяки синові я розумію, що не можу здатися, не можу скласти руки і не діяти».

Сім’я Максимка мріє повернутися додому і відбудовувати рідне місто. А щоб пришвидшити цей момент, родина заповзято допомагає нашій армії та наближує перемогу над російськими окупантами.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux