Кожен другий дорослий українець отримав повний курс вакцинації проти COVID-19
опубліковано 08 лютого 2022 року о 15:33

На сьогодні половина дорослого населення України пройшли повний курс вакцинації проти COVID-19. Але цього ще замало для успішного проходження чергової хвилі зростання захворюваності. Про це розповів міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко на ранковому брифінгу у вівторок, 8 лютого. 

«Справедливий доступ до вакцин – це нагальний політичний, економічний, соціальний та моральний пріоритет світової спільноти. Завдяки активній командній роботі Президента України, Уряду та Верховної Ради питання доступу до вакцин в Україні вдалося вирішити. І сьогодні кожен, хто хоче зробити щеплення, може його зробити. Безкоштовно. Також є можливість зробити вибір вакцин для щеплення. Сьогодні доступні Moderna, Pfizer (Comirnaty від Pfizer-BioNTech – Ред.) та CoronaVac», – повідомив Віктор Ляшко. 

Світовий приклад показує, що навіть за великої кількості інфікованих, медичні системи можуть справлятися з пандемічним навантаженням. Але за умови масової вакцинації! Оскільки щеплення проти COVID-19 – це можливість уникнути госпіталізації та летальності через тяжкі ускладнення. 

«Ми зайшли в третій рік життя разом з COVID-19. Те, як ми його пройдемо, залежить від багатьох факторів. Як і від вашого бажання вакцинуватися, так і від того, як швидко будуть адаптуватися стандарти лікування з появою нових даних та нових препаратів для протидії хворобі», – зауважив міністр. 

Слід зазначити, що за минулий тиждень, за інформацією Центру громадського здоров’я України, на гострі респіраторні вірусні інфекції захворіло понад 413 тисяч людей. З них 40% – діти віком до 17 років.

Також вже було виявлено випадки інфікування вірусами грипу. Ці дані свідчать, що наразі в Україні триває дуже високий рівень інтенсивності епідпроцесу гострих респіраторних вірусних інфекцій.

Саме тому потрібно дотримуватися всіх протиепідемічних правил, адже ризик захворіти на COVID-19, грип чи будь-які інші віруси респіраторної групи інфекцій залишається високим. Окрім того, є ризик одночасно захворіти на COVID-19 та грип.

Обидва збудники можуть призвести до появи пневмонії, дихальної недостатності та мати тривалі наслідки для здоров’я.

Слідкуйте за своїм здоров’ям, залишайтеся вдома за появи перших симптомів вірусного захворювання та не займайтеся самолікуванням. Особливо антибіотиками!


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux