«Користуємося близькістю кордонів, налагоджуємо комунікацію із сусідніми країнами»: Альона Атаманюк взяла участь у Export Credit Forum
опубліковано 02 грудня 2023 року о 11:00

«Користуємося близькістю кордонів, налагоджуємо комунікацію із сусідніми країнами, залучаємо якомога більше партнерів до співпраці для розвитку нашого бізнесу, підтримки економіки регіону і держави», - перша заступниця начальника Чернівецької ОВА Альона Атаманюк під час Export Credit Forum

Про підтримку місцевих виробників, допомогу релокованому бізнесу та створення сприятливих умов для залучення інвестицій розповіла учасникам форуму Export Credit Forum перша заступниця начальника Чернівецької ОВА Альона Атаманюк. Бізнес-захід організували Міністерство економіки України, Експортно-кредитне агентство (ЕКА) та Агентство США з міжнародного розвитку (USAID).

Торік Буковина увійшла у трійку лідерів за темпами росту експорту товарів в Україні. Утримуємо позиції і цьогоріч - експортно-імпортні операції товарами здійснювали 783 суб’єкти підприємництва області зі 121 країною світу. Найбільше Чернівецька область експортує продуктів рослинництва, тваринництва, деревини і вироби з деревини, машин і обладнання, текстильних виробів та меблів.

«Для того, щоби підтримати наших виробників в рамках обласної програми розвитку малого та середнього підприємництва запустили дві програми підтримки бізнесу. Це компенсація частини вартості енергозберігаючого обладнання та надання релокованим підприємствам компенсації частини вартості орендної плати. Компенсації вже отримав 21 суб’єкт малого та середнього підприємництва. Окрім того, Чернівецька ОВА першою долучилася до програми співпраці з ЕКА та банками і у липні нинішнього року підписала відповідний меморандум. Вже видано 5 кредитів на загальну суму 22 170 тис. грн. Ми зацікавлені, щоби бізнес, який знаходиться на території області розвивався, підтримуємо релоковані підприємства і запрошуємо підприємців, які через війну виїхали за кордон, повертатися і працювати на Буковині», - зазначає Альона Атаманюк.

Найближчим часом в області планують запустити Програму «Регіонального відновлення експортного потенціалу Чернівецької області». ЇЇ метою є здешевлення вартості кредитів для підприємств, які виготовляють продукцію на експорт. Наразі вже розпочали безкоштовні навчання для представників підприємницької діяльності області «Експорт крок за кроком».

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux