Координаційні центри підтримки цивільного населення Чернівецької області розглянули 2 438 звернень
опубліковано 11 липня 2024 року о 10:00

Координаційні центри підтримки цивільного населення Чернівецької області розглянули 2 438 звернень. Більшість з них надійшли від внутрішньо переміщених осіб, осіб з інвалідністю, учасників бойових дій та стосувалися реалізації соціальних гарантій вразливих категорій населення.

Про це йшлося під час засідання Координаційного центру підтримки цивільного населення при Чернівецькій обласній військовій адміністрації.

Окрім цього, учасники заходу обговорили виконання Регіональної програми соціальної підтримки Захисників і Захисниць та членів їх сімей на 2024 рік. Йшлось про надання 15 тисяч гривень на відпочинок дітям загиблих/померлих Захисників та Захисниць України та санаторно-курортне лікування особам з інвалідністю внаслідок війни.

Також обговорили й оновлення в напрямах роботи міжнародних та національних організацій і благодійних фондів. Зазначимо, що вони і надалі будуть підтримувати внутрішньо переміщених осіб, надаючи їм матеріальну та гуманітарну допомогу.

Зокрема, міжнародна гуманітарна організація ACTED продовжуватиме облаштовувати місця тимчасового проживання ВПО, здійснюючи там ремонтні роботи, а ще проводитиме тренінги та семінари.

Благодійна організація «Благодійний фонд «Рокада» надаватиме допомогу ВПО в оренді житла, а благодійний фонд «Право на життя» - юридичні консультації.

Міжнародна організація Представництво HеlpAge в Україні й надалі опікуватиметься категорією громадян похилого віку, СОС Дитячі містечка Україна в Чернівецькій області працюватиме над розвитком сімейних форм виховання та підтримкою сімей з числа вразливих.

«Агенція розвитку громад Буковини» впроваджуватиме проєкти, спрямовані на довготривалі рішення для ВПО, у тергромадах області. А українсько-швейцарський проєкт MH4U продовжить реалізацію в регіоні програми «Жити чекаючи» для членів родин осіб, які зникли за особливих обставин.

До засідання Координаційного центру підтримки цивільного населення при Чернівецькій ОВА цього разу приєднався і громадський сектор. Відтак планується створення на рівні районів фокус-груп з родин військовополонених та осіб, зниклих безвісти за особливих обставин.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux