Казкові герої лялькової вистави завітали до малечі, яка проходить реабілітацію у Буковинському центрі відновного лікування та комплексної реабілітації дітей
опубліковано 01 червня 2024 року о 12:00

Казкові герої лялькової вистави завітали до малечі, яка проходить реабілітацію у Буковинському центрі відновного лікування та комплексної реабілітації дітей.

До міжнародного дня захисту дітей до закладу запросили ляльковий театр. Артисти завітали до дітей за сприяння Чернівецької обласної військової адміністрації: захід спільно організували Департамент охорони здоров’я та Управління культури.

Актори Чернівецького обласного академічного театру ляльок привітали малечу веселою казкою, яка змусила всіх посміхнутися та насолодитися миттєвістю магії. Крім того, кожен отримав у подарунок м'яку іграшку, що стане для них новим другом.

«Буковинський центр відновного лікування та комплексної реабілітації дітей» - це заклад охорони здоровʼя, який надає стаціонарну та амбулаторну медичну допомогу дітям з інвалідністю та дітям з хворобами центральної та периферичної нервової системи, порушеннями функції опорно-рухового апарату, серцево-судинної системи, порушеннями психіки, вродженими вадами. Тут діти отримують відновне лікування та комплекс діагностичної, медичної, соціальної, психологічної, паліативної та інших видів допомоги. Наразі на обліку тут - 2736 дітей з інвалідністю.

«Торік у центрі реабілітаційні послуги отримали 1982 пацієнтів. Тут є сучасне діагностичне та реабілітаційне обладнання, бальнеологічний комплекс. Вперше на теренах Чернівецької області створено відділення ранньої нейрореабілітації, на базі якого проходять реабілітацію діти до 3 років, що дозволило знизити первинну інвалідність дітей, дає можливість значно знизити ступінь ураження пацієнтів з неврологічною і ортопедичною патологією. Разом з тим проводиться значна робота щодо розширення можливостей закладу. Зараз в Україні немає жодного лікувального закладу повного циклу для дітей, який включав би в себе консультативно-діагностичну допомогу, стаціонарне консервативне та оперативне лікування й реабілітацію, внаслідок чого пацієнти змушені проходити різні етапи лікування в різних закладах. Тому ставимо в пріоритет створення закладу повного циклу у Чернівецькому центрі», - каже директорка Департаменту охорони здоров’я Чернівецької ОВА Наталя Свестун.

Для того, щоб малеча у центрі почувалася комфортно і легше сприймала реабілітаційні процедури, для маленьких пацієнтів часто організовують сюрпризи та свята, адже позитивні емоції йдуть на користь при лікуванні.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux