Історія війни: Юрій Вовкун після поранення і тривалого лікування, продовжує службу в Чернівецькому районному ТЦК та СП
опубліковано 28 жовтня 2023 року о 18:00

#історії_війни

Сержант Юрій Вовкун із позивним «Німець», після поранення і тривалого лікування, продовжує службу в Чернівецькому районному ТЦК та СП.

З початком повномасштабного вторгнення Юрій, без жодних сумнівів, залишив роботу в Німеччині й відправився на передову у складі 10 окремої гірсько-штурмової бригади командиром танку.

«Кажуть, танкісти міцніші за танки. Та нам прийшлося пройти такі бої, де не витримували ні машини, ні люди», - зазначає військовий.

Численні бої на різних напрямах фронту були запеклі та виснажливі. Іноді вони тривали по 4-5 діб, та попри все, розповідає Юрій, вдавалося успішно бити ворога, завдаючи йому неабияких втрат. Загалом бойових виходів і знищених цілей було стільки, що ніхто й не рахував.

Військовий показує відео влучання у вежу біля Лисичанська, яка мала важливе значення. Пригадує, як опісля його вітали та обіймали побратими, хвалили командири, бо кілька місяців це не вдалося нікому, тоді ж ціль було вражена щойно Юрій прибув на нові позиції.

«Як командир танка, я повинен був вміти все — відстрілятися за навідника, керувати машиною за механіка-водія, а головне — відповідати за людей і техніку. Екіпаж завжди працював відмінно, злагоджено. Не раз було, що тільки зробили постріли, від’їхали, а вже за лічені хвилини в те місце прилітало. Пам’ятаю момент, коли 42 тони броні від влучання кинуло й розвернуло. Машину довелося покинути і рятувати людей. Тоді отримав контузію. Пізніше під час сильних обстрілів поблизу Бахмута отримав осколкове поранення, після чого мені видалили нирку», - розповів Юрій.

Що б не ставалося в житті, чоловік має надійну підтримку родини. Нагород за час служби «Німець» не отримував, втім вдячний Богу, що залишився живим.

«Якби міг повернутися в лютий 22-го і знав, що чекає? Все одно знову пройшов би цей шлях. Бо треба захищати Батьківщину і наших рідних. Коли згадую очі хлопців, з якими служив, і тих, кого вже немає, все, що разом пройшли, хотів би бути лише там, з ними», - зазначає військовий.

Буковина пишається мужніми та хоробрими захисниками та захисницями, які з честю захищають рідний дім від ворога. Слава Героям України! Слава Україні!

Чернівецький обласний ТЦК та СП

Слідкуйте за новинами області в Телеграмі https://t.me/+2G5xLpLgculmYTAy

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux