Історія війни: Двоє братів з Чернівців стали на захист Батьківщини
опубліковано 01 листопада 2023 року о 11:46

#історії_війни

Під час війни багато буковинців добровільно стали на захист своєї країни. Двоє братів з Чернівців – не виняток. Коли почалася війна, чоловіки не домовляючись, вирішили добровільно стати на захист Батьківщини.

Костянтин та Іван – рідні брати, росли у люблячій родині. Вдома на них чекають батьки, сестра та на Костянтина з нетерпінням очікує дружина з чотирирічною донечкою.

«Я був далекий від військової справи і не знав, куди звернутися, але точно знав, що в такий важкий для країни час не можу бути осторонь і спостерігати, що коїться з країною, тому на другий день повномасштабного вторгнення записався до лав 107 обр ТрО ЗСУ. Цікаво і те, що мій рідний брат Костянтин, не домовляючись зі мною, теж записався до лав 107 обр ТрО ЗСУ»,- каже Іван.

Костянтин в цивільному житті працював у туристичній сфері гідом-інструктором та паралельно виконував висотні роботи на будівлях, промислових об’єктах, а Іван займався фотовідео зйомкою на професійному рівні.

«Звичайно, спочатку було страшно, але що поробиш, ми прийшли, щоб захищати рідних та близьких. Перемога буде обов’язково, і ми допоможемо, щоб вона швидше настала», - наголошує військовослужбовець.

Іван розповідає, що йому подобається колектив його підрозділу - «веселий колектив однодумців». Хлопці завжди підтримують та підбадьорюють один одного попри важкість військової служби.

«Одного разу, коли ми їхали на позиції по розбитій польовій дорозі, почався артилерійський обстріл. Обабіч дороги лунали вибухи, автомобіль добряче трясло. Всі насторожились, а водій в цей момент увімкнув на повну гучність веселу молдавську музику і щосили натиснув на педаль газу. Машина заревіла і на повній швидкості помчала через ями та перекати дороги. Ми не втрималися, попадали на підлогу кузова та почали реготати. Так і вибралися із-під обстрілу, під гучну, веселу музику, як на одному подиху, без втрат», - з усмішкою пригадує Іван.

Днями Костянтин отримав поранення при виконанні бойового завдання та перебуває в госпіталі, а Іван і надалі несе службу виконуючи бойові завдання.

Пишаємося нашими відважними захисниками! Чекаємо Вас вдома!

107 окрема бригада Сил територіальної оборони ЗСУ

Слідкуйте за новинами області в Телеграмі https://t.me/+2G5xLpLgculmYTAy


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux