Індиківництво – одна з провідних галузей птахівництва на Буковині.
В області вирощуванням індиків займаються 10 основних підприємств, два з яких розпочали роботу у 2025 році.
Зазначимо, що буковинські сільгоспвиробники можуть протягом одного року двічі поставити на вирощування птицю та виростити її до реалізаційної ваги живою масою дорослих індиків 17-22 кг, індичок – 11-13 кг. Загалом щорічне поголів’я птиці складає понад 1 мільйон голів.
Зазначимо, впродовж останніх років в регіоні реконструювали низку тваринницьких приміщень, значно збільшили поголів’я птиці та вирощування м’яса індиків. На підприємствах функціонують забійні цехи з високоякісним сучасним обладнанням та устаткуванням для охолодження і миттєвого заморожування м’яса птиці.
На цей вид м’яса є значний попит як на внутрішньому, так і зовнішньому ринках. Продукцію експортують до Нідерландів, Італії, Греції, Іспанії, Португалії, Словаччини, Великобританії та Молдови.