ДО УВАГИ АВТОМОБІЛЬНИХ ПЕРЕВІЗНИКІВ!
опубліковано 03 березня 2023 року о 18:05

ОГОЛОШЕННЯ ПРО ПРОДОВЖЕННЯ СТРОКУ ДІЇ ДОГОВОРІВ, ЯКІ ЗАКІНЧУЮТЬСЯ У ПЕРІОД ДІЇ ВОЄННОГО СТАНУ В УКРАЇНІ


ДО УВАГИ АВТОМОБІЛЬНИХ ПЕРЕВІЗНИКІВ!


24 лютого 2022 року Законом України № 2102-IX затверджено Указ Президента України від 24 лютого 2022 р. № 64/2022 «Про введення воєнного стану в Україні» також Законом України від 07 лютого 2023 року № 2915-IX «Про затвердження Указу Президента України "Про продовження строку дії воєнного стану в Україні"».

Постановою Кабінету Міністрів України від 29 квітня 2022 р. № 512 внесено зміни до постанов Кабінету Міністрів України від 18 лютого 1997 р. № 176 «Про затвердження Правил надання послуг пасажирського автомобільного транспорту» та від 03 грудня 2008 р. № 1081 «Про затвердження Порядку проведення конкурсу з перевезення пасажирів на автобусному маршруті загального користування».


Зазначеними змінами передбачено, що договір про організацію перевезення пасажирів на автобусних маршрутах загального користування міському, приміському та міжміському, які не виходять за межі території області (або дозвіл на перевезення пасажирів на міжобласних маршрутах загального користування), строк дії якого закінчується у період дії воєнного стану в Україні, вважається таким, дію якого продовжено на період дії воєнного стану в Україні і протягом одного року з дня його припинення чи скасування.


Також продовження строку дії договору про організацію перевезення пасажирів на автобусних маршрутах загального користування міському, приміському та міжміському, які не виходять за межі території області, можливе за згодою сторін та за умови підтвердження автомобільним перевізником спроможності виконувати зобов’язання відповідно до укладеного з ним договору.


Враховуючи вищенаведене, обласна державна адміністрації (обласна військова адміністрація) звертає увагу автомобільних перевізників, які здійснюють перевезення пасажирів на приміських та міжміських автобусних маршрутах загального користування, що проходять територією двох або більше територіальних громад та не виходять за межі території Чернівецької області, строк дії договорів яких закінчується у період дії воєнного стану в Україні, на необхідність повідомити організатора перевезень про готовність та спроможність виконувати зобов’язання відповідно до укладеного з ним договору.




Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux