До Буковинського онкологічного центру доставили лінійний прискорювач для променевої терапії
опубліковано 05 вересня 2024 року о 19:00

Начальник Чернівецької ОВА Руслан Запаранюк: Радий повідомити, що до Буковинського онкологічного центру вже доставили лінійний прискорювач для променевої терапії. Наразі це єдиний такий апарат у Чернівецькій області.

Про потребу у ньому ми спілкувалися з міністром охорони здоров’я Віктором Ляшко майже 2 роки тому. 

У вересні минулоріч ми отримали підтвердження від Міністерства охорони здоров’я про те, що лінійний прискорювач закуплять за кошти державного бюджету. І вже сьогодні унікальне дороговартісне обладнання встановлюється на базі обласного онкологічного центру.

Апарат дасть можливість лікувати онкологічні захворювання одним із найсучасніших методів  променевої терапії. Він дозволяє це робити із мінімальною дозою випромінювання.

Вартість цього обладнання -  понад 36 млн  грн.

Приміщення для встановлення отриманого обладнання будували, зокрема, в межах програми Президента України «Велике будівництво». У 2021 році з обласного бюджету на це виділили 10 млн грн.  Завершили його зведення за рахунок коштів онкологічного центру. 

Також у співпраці з МОЗ для закладів охорони здоров’я області закупили:     

Дві ангіографічні системи для ендоваскулярних нейроінтервенційних втручань, одна з яких вже встановлена ОКНП «Чернівецька обласна клінічна лікарня», інша  - вартістю 27  млн 991 тис. грн буде встановлена у ОКНП «Чернівецькій лікарні швидкої медичної допомоги» найближчим часом. 

Два комп’ютерні томографи, один з яких вартістю 8 млн 576  тис. грн вже введений в експлуатацію на базі Чернівецької міської дитячої клінічної лікарні, інший, вартістю 20 млн грн буде встановлено в ОКНП «Чернівецька обласна дитяча клінічна лікарня» . 

Два магнітно-резонансні томографи, один з яких буде встановлено в ОКНП «Чернівецька обласна клінічна лікарня», інший в ОКНП «Буковинський клінічний онкологічний центр». 

 Крім того, за сприянням МОЗу в Чернівецьку область було поставлено  рентгенівський апарат в КНП «Кіцманська багатопрофільна лікарня інтенсивного лікування» вартістю 3 млн 299 тис. грн.  

 Крім того, за сприянням МОЗу в Чернівецьку область було поставлено рентгенівські апарати, апарати УЗД та інше обладнання для медичних закладів. 

Щиро дякую міністру охорони здоров’я Віктору Ляшку та команді МОЗ за ефективну співпрацю та увагу до медичної галузі Чернівецької області, зокрема. Закуплені пристрої допоможуть покращити діагностику та лікування різних хвороб у лікувальних закладах Буковини й вивести медицину області на якісно новий рівень.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux