До 160-річчя із дня народження Ольги Кобилянської буковинські студенти відтворили страви, які письменниця готувала
опубліковано 27 листопада 2023 року о 18:30

До 160-річчя із дня народження Ольги Кобилянської студенти Чернівецького вищого комерційного училища Державного торговельно-економічного університету відтворили страви із її нотатника, які готувала буковинська письменниця.

Автентичні рецепти – це справжня насолода для смаку та душі. Дослідницька та пошукова робота допомогла студентам не лише оволодіти певними техніками приготування страв того часу, а й глибше зрозуміти культурний аспект, пов'язаний із цими стравами: історію, традиції, звичаї Буковинського краю.

Зокрема, студенти відтворили: крухі рогальчики черновецькі, «Пляцочки» від Кордуби, пампушки Тети Олі з «Апостола Черні», торт крухий з піною і з морельовою або іншою винною мармелядою, «Шайдель» (торт бішкоптовий), будень з булок і м’яса, зрази з хріном.

Збереження та відтворення старовинних рецептів – це не лише спосіб зберегти традиції та культуру нашого краю, а й можливість насолоджуватися унікальними смаками та ароматами страв, які передаються з покоління в покоління.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux