До 160-річчя із дня народження Ольги Кобилянської студенти Чернівецького вищого комерційного училища Державного торговельно-економічного університету відтворили страви із її нотатника, які готувала буковинська письменниця.
Автентичні рецепти – це справжня насолода для смаку та душі. Дослідницька та пошукова робота допомогла студентам не лише оволодіти певними техніками приготування страв того часу, а й глибше зрозуміти культурний аспект, пов'язаний із цими стравами: історію, традиції, звичаї Буковинського краю.
Зокрема, студенти відтворили: крухі рогальчики черновецькі, «Пляцочки» від Кордуби, пампушки Тети Олі з «Апостола Черні», торт крухий з піною і з морельовою або іншою винною мармелядою, «Шайдель» (торт бішкоптовий), будень з булок і м’яса, зрази з хріном.
Збереження та відтворення старовинних рецептів – це не лише спосіб зберегти традиції та культуру нашого краю, а й можливість насолоджуватися унікальними смаками та ароматами страв, які передаються з покоління в покоління.