Для посилення спроможності ДСНС України реагувати на надзвичайні ситуації передано 100 електрогенераторів
опубліковано 18 квітня 2023 року о 17:00

Фонд Говарда Баффета у партнерстві з Проектом USAID «ГОВЕРЛА» передав 100 електрогенераторів для Державної служби України з надзвичайних ситуацій (ДСНС). Ці генератори будуть розподілені між управліннями ДСНС в найбільш постраждалих регіонах, щоб допомогти їм у реагуванні на надзвичайні ситуації під час повномасштабної війни росії проти України та допомогти їм підготуватися до інших криз.

Ця пожертва стала можливою завдяки державно-приватному партнерству між Фондом Говарда Баффета та USAID у рамках ширшої співпраці уряду США з приватним сектором для підтримки України. Загалом Фонд Говарда Баффета передає 310 генераторів, які USAID розповсюдить серед українських громад. Ця підтримка надходить у критичний для України час, коли країна бореться з перебоями з електрикою, спричиненими невпинними атаками російських військ на критичну інфраструктуру.

«Ми тісно співпрацюємо з українською владою та партнерами-виконавцями, щоб зосередити нашу підтримку в Україні для швидкого реагування на найпріоритетніші гуманітарні потреби», — сказав Говард Баффет, голова та виконавчий директор Фонду Говарда Баффета. «Коли напередодні зими посилилися цілеспрямовані атаки Росії на українську електромережу, ми взяли на себе зобов’язання перед президентом Зеленським зробити все можливе, щоб допомогти, придбавши 2600 генераторів на суму майже 37 мільйонів доларів США із загальною енергетичною потужністю 145 000 кВА. Ми вдячні USAID за те, що допомогли нам визначити, де розгорнути ці генератори, і передали ДСНС перші 100 із 310 генераторів».

Генератори забезпечуватимуть критично важливе електропостачання ДСНС під час надзвичайних ситуацій, таких як перебої в електропостачанні, спричинені ракетними атаками, та інші надзвичайні ситуації, коли електроенергія є важливою для безпеки та благополуччя постраждалих.

«Ми розуміємо, на скільки підступним є наш ворог. Наша країна вистояла в умовах, коли російські ракети цілеспрямовано летіли на об’єкти енергетики у спробі занурити нашу країну у темряву. Тоді усі ми зрозуміли, що необхідно вживати усіх заходів, аби забезпечити живленням лікарні, підприємства, житловий сектор. Генератори у Пунктах незламності, розгорнутих ДСНС, дали змогу людям підключати інгалятори для дітей, котрі потребують лікування, заряджати телефони та, навіть, були випадки, коли діти приходили до наших Пунктів незламності, до підрозділів, аби вчасно підключитися до онлайн-уроків. Потреба у забезпеченні підрозділів ДСНС генераторами є завжди, зважаючи на ті виклики, з якими ми маємо справу у своєму протистоянні ворогові, тож ми вдячні нашим партнерам за те, що вони допомагають цю потребу забезпечити», - зазначив Голова ДСНС України Сергій Крук.


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux