Денис Шмигаль обговорив покращення бізнес-клімату з представниками австрійських підприємств в Україні
опубліковано 11 листопада 2021 року о 14:43

Уряд цінує практичний внесок Австрії й австрійського бізнесу у розвиток економіки України. Про це зазначив Прем’єр-міністр Денис Шмигаль під час зустрічі з Надзвичайним і Повноважним Послом Австрії в Україні Гернотом Пфандлером та представниками австрійського бізнесу, інформує Урядовий портал.


«Попри пандемію, товарообіг між нашими країнами у першому півріччі 2021 року зріс на 67,5% і вже склав 966,9 млн доларів. Ми зацікавлені в подальшому розвитку співпраці, адже австрійські підприємства створили в Україні тисячі робочих місць, сплачують значні податки, а Австрія входить у ТОП-6 найбільших інвесторів в Україну», — підкреслив Денис Шмигаль.


Під час зустрічі було порушено низку питань щодо покращення бізнес-клімату. Зокрема, очільник Уряду наголосив, що Україна докладає максимум зусиль для реалізації судової реформи.


«Ухвалені відповідні закони. Попри колосальний спротив, запрацювала Етична комісія — це один з тих кроків, що сприятимуть очищенню судової системи. Усі гілки влади, усе українське суспільство має докласти зусиль для впровадження цієї дійсно важливої реформи», — наголосив Прем’єр-міністр.


Також Денис Шмигаль підкреслив, що задля підтримки бізнесу в Україні Уряд утворив Експортно-кредитне агентство.

«Ми лише починаємо цей шлях, але завжди готові долучати бізнес і приймати слушні пропозиції для розвитку агентства», — зазначив Глава Уряду.

Серед іншого, сторони обговорили питання збільшення дозволів на міжнародні вантажні перевезення. Прем’єр-міністр відзначив, що Україна порушила це питання на рівні Європейського Союзу, веде активний діалог із Польщею, а також утворена відповідна двостороння робоча група. Глава Уряду висловив переконання, що невдовзі це питання буде вирішено.


Під час розмови з представниками банківського сектору Прем’єр-міністр зауважив, що держава полегшила умови отримання іпотечних кредитів під 7%.


«Наша мета — стимулювати розвиток ринку первинного будівництва, щоб банки могли активніше видавати іпотечні кредити під 7%», — зазначив Денис Шмигаль.


Крім того, Прем’єр-міністр підкреслив, що критично важливою темою на сьогодні є розвиток енергоефективності, особливо на фоні енергетичної кризи у світі. Денис Шмигаль повідомив, що за ініціативою Президента Володимира Зеленського наступного року буде реалізовуватися масштабна програма з енергомодернізації й закликав австрійський бізнес долучатися до цих проектів.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux