День співробітництва Interreg 2024 у «Родині»
опубліковано 16 жовтня 2024 року о 11:00

День співробітництва Interreg 2024 у «Родині»

Відбулася робоча зустріч делегації з Румунії та представниками влади Чернівецької області з нагоди Дня європейського співробітництва Interreg 2024, в рамках Програми Interreg NEXT Румунія-Україна.

Зустріч пройшла під назвою «Соціальна інклюзивність через мистецтво та спорт», яка вивела на перший план рівність, свободу та гідність людей, просуваючи європейські цінності під егідою #EuValuesOvercommingBorders.

Важливе питання, яке піднімалося на зустрічі – це залучення дітей з особливими освітніми потребами з Румунії та України для створення інклюзивного та творчого середовища, яке спрямоване на співпрацю та підвищення обізнаності про важливі соціальні та освітні інклюзії.

Захід проходив на базі КЗ «Чернівецький обласний навчально-реабілітаційний центр «Родина», який є бенефіціаром проєкту та презентував результати даної ініціативи, профінансованої ЄС у рамках Програми Interreg NEXT Румунія – Україна.

У заході взяли участь: Альона Атаманюк – перша заступниця начальника Чернівецької обласної військової адміністрації, Михайло Павлюк – заступник голови Чернівецької обласної ради, Ірина Сканкулеску – генеральний консул Румунії в Україні; Едуард Мікітелу – державний секретар Міністерства розвитку, публічних робіт і державного управління Румунії, керівного органу програми INTERREG; Чезар Грозаву – виконавчий директор Сучавського регіонального бюро транскордонного співробітництва; Анка Гутт – представник Сучавського регіонального бюро транскордонного співробітництва; Аліна Калістру – керівник проекту від головного бенефіціара, в особі Сучавської повітової ради, Вікторія Якименко – головний спеціаліст Департаменту координації міжнародної технічної допомоги Секретаріату Кабінету Міністрів України та Оксана Сакрієр – директорка Департаменту освіти і науки Чернівецької обласної військової адміністрації.

З 2018 до 2021 року КЗ «Чернівецький обласний навчально-реабілітаційний центр «Родина», в якості бенефіціара 1, в рамках Спільної операційної програми «Румунія-Україна 2014-2020», що фінансується Європейським Союзом через Європейський інструмент сусідства, взяв участь в проєкті «Спеціальна освіта в транскордонному районі Сучава-Чернівці: сучасна, інклюзивна та адекватна ринку праці». Проєкт став частиною пріоритетного напрямку «Інституційне співробітництво в галузі освіти з метою розширення доступу до освіти та її якості».

Загальний бюджет проекту для КЗ «Чернівецький обласний навчально-реабілітаційний центр «Родина» (Бенефіціара 1) складав 63144,19 євро

У рамках реалізації проєкту міжнародної технічної допомоги:

налагоджено співпрацю з закладами освіти для дітей з особливими освітніми потребами Сучавського повіту;

вдосконалено обладнання для корекційно-розвиткової роботи, допрофесійної підготовки учнів з особливими освітніми потребами;

Налагоджено спільні взаємовізити, двосторонні контакти з обміну досвідом роботи, які сприяли організації спільних міждержавних проєктів, вдосконаленню фахової майстерності педагогів.

Щиро дякуємо партнерам з Румунії! Саме завдяки придбаному, в рамках реалізації проєкту Interreg NEXT Румунія-Україна, обладнанню, вдалося значно розширити спектр реабілітаційних послуг, які надаються дітям з порушенням слуху та зору, розладами аутичного спектру.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux